Türk futbolunda Merkez Hakem Kurulu’na yönelik yürütülen adli süreç sonrasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
“Hakemler dosyası” olarak bilinen soruşturma kapsamında gözaltına alınan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı. Sebahattin Şahin ve Ahmet Şahin hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.
TFF’den açıklama geldi
Yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu’nun bundan sonraki sürecine ilişkin açıklama yaptı.
Federasyon, yeni Merkez Hakem Kurulu’nun oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Hakem atamalarını 5 isim yapacak
Yeni MHK Başkanı ve kurul üyelerinin atanmasına kadar hakem atamalarının nasıl gerçekleştirileceği de belli oldu.
TFF’nin açıklamasına göre, 6, 7 ve 8 Ekim tarihlerinde oynanacak Türkiye Kupası müsabakalarının hakem atamalarını MHK Başkan Vekili Hikmet Öksüzoğlu ile kurul üyeleri Ali Zağlı, Kamil Abitoğlu, İbrahim Çınar ve Ziya Çetin gerçekleştirecek.
Yeni MHK oluşturulacak
TFF, yeni Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve kurul üyelerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, atama süreci tamamlandığında kamuoyuna ayrıca bilgilendirme yapılacağını duyurdu.
Böylece Ferhat Gündoğdu’nun tutuklanmasının ardından oluşan süreçte, Türkiye Kupası karşılaşmalarının hakem atamalarını yapacak geçici ekip de netleşmiş oldu.




