Ersin Taranoğlu bir söz söylüyor ise dikkate değerdir, mutlaka takipçisi olunmalıdır.

4 dönem Sakarya milletvekilliği, 2 kez bakanlık görevi üstlenen Taranoğlu deneyimli siyasetçi ve     şehir ile ilgisi herkesin üzerinde hem fikir olduğu bir husustur.

Taranoğlu kendi ifadesiyle basınla paylaşım toplantısı gerçekleştirdi. Oldukça samimi ve heyecan taşıyan paylaşımları oldu.

Şehirin geleceği ile dertlenen, kafa yoran, sorgulayan herkes ilgimi çekmiştir. Bu husustaki ezberim bilinir, yok başka yaşayacak yerimiz onun  için şehir benim adıma hep önemli olmuştur.

Bu hassasiyet ile Taranoğlu ne diyecek diye tüm dikkatimle konuşmalarını ve slayta paylaşımlarını izledim, inceledim.

 

Şunu söylemek Taranoğlu’nun hakkını teslim etmek gerekli özenle ve ciddiyetle hazırlanmış, emek sarfedilmiş bir sunum gerçekleştirildi. Bu hali en azından saygıyı hakeder.  

Aktif siyaset yaşamında şehire kattığı değerleri bilen biri olarak paylaştığı projenin de değer katacağı kanaatini taşımaktayım.

Şehirin geleceğini tayin edeceğini düşündüğü ve bu hususta hazırladığı projeleri basın mensupları ile paylaştı.

Kendisinin ifadesi ile hazırladığı projelerin 5 önemli bileşenlerinin olduğunun altını özellikle çizdi.

Projelerin hayata geçirilmesinin en önemli unsurları, şehirin Valisi, siyasetçileri, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf odaları ve basın mensuplarıdır diye tarif etti ki sanırım bu sıralamaya hepimiz katılırız.

Taranoğlu hazırladığı projeleri bu anlayış ile sırasıyla Vali başta olmak üzere ziyaretler gerçekleştirerek paylaşmış ve bu halkanın en sonu ve en önemlisi olan basın mensuplarıyla paylaşarak sonlandıracağını ifade etti.

Görevinin bu sayede sona ereceğini bundan sonrasının da sorumluluğun sıraladığı 5’lide olacağını da ısrarla tarif etmiş oldu.

Şehiri önemseyen ve geleceği doğru planlaması adına sorumluluk sahibi yurttaş özelliği sergiledi,

meselenin bu tarafını çok önemsiyorum.

Son yıllarda kaybetmeye yüz tuttuğumuz özelliklerimizden biri şehir aidiyeti her geçen gün kaybediliyor, sorumlu yurttaş sayıları azalıyor.

Taranoğlu çalışmasını 6 başlıkta oluşturmuş ve herbirinin nasıl hayata geçireleceğine dair proje çalışması etüd halde hazırlanmış.

  • Şehiri girişi ve Maltepe tüneli
  • Park ve rekreasyon alanı
  • Alternatif şehir girişi ve yeni bulvar
  • Sapanca-Arifiye-Kent merkezi raylı sistem güzergahı
  • Atatürk bulvarı araç trafiğinin yeraltına alınması
  • Tarihi meydan önerisi

Taranoğlu önerdiği her başlığın altını doldurmuş nasıl hayata geçirebileceğini de tarif etmiş.

Taranoğlu paylaşımında sıklıkla güçlü iktidar vurgusu yaptı ve mevcut iktidarın bu şehire borçlarını ödemediğinin de altını çizdi.

Projeler tartışılabilir, eksiklikleri varsa tamamlanabilir ya da daha da geliştirilebilir.

Yerel bütçe ile çözüme kavuşturulamayacak kadar büyük projeler olduğu ve merkezi bütçe ile sorunun halledileceği vurgusunu da özellikle belirtti.

Bu gerekçeyle güçlü iktidar ihtiyacı olduğu gerçeğine ben de katılıyorum ancak mevcut iktidar ile bu sorunun çözülemeyeceğini de geçen 16 yıl içerisinde gördük.

Onun içindir ki aynı durumu tekrarlayarak farklı sonuç beklemek sanırım şehire yapabileceğimiz en büyük haksızlık olur.

Taranoğlu’nun paylaşımlarından katılmadığım tek husus mevcut iktidar üzerinden tarif edilen çözüm ki kaybedilecek yıllara tahammülümüz olmadığı gerçeğinin altını da kendi çiziyor olmasıdır.

Büyük değişim tarif edilmekte bunun  yolu öncelikli mevcut iktidarı değiştirmekten geçiyor.