A Milli futbol takımımız, Euro 2020 Avrupa Şampiyonası açılış maçında bugün saat 22.00’de İtalya ile Roma Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya gelecek

ZORLU MÜCADELE
2008 yılında müthiş geri dönüşlerle futbolseverlerin aklında yer edinen ve Avrupa Futbol Şampiyonasında yarı finale kadar yükselen Ay-Yıldızlı millilerimiz, pandemi nedeniyle ertelenen ve bu kez 2021 yılında düzenelnen Euro 2020’ye şampiyonluk parolası ile başlıyor. Son yıllarda oldukça iyi bir performans çıkartan ve Dünya kupası elem grubunda da zorlu rakiplerinin önünde ilk sırada bulunan A Milliler, şampiyonanın açılış maçında bu akşam saat 20.00’de Roma Olimpiyat Stadı’nda İtalya ile karşı karşıya gelecek.

HEDEF ŞAMPİYONLUK
Euro 2020’de A grubunda İtalya, İsviçre ve Galler ile aynı grupta bulunan A Millilerimiz, İtalya maçının ardından 16 Haziran’da Galler ve 20 Haziran’da İsviçre ile karşı karşıya gelecek. Gruptan çıkarak adını son 16 turuna yazdırmayı hedefleyen Millilerimiz, Wembley Stadı’nda oynanacak finale kadar çıkmak ve Avrupa şampiyonu olmak istiyor. Teknik direktör Şenol güneş yönetiminde oldukça genç bir kadro ile şampiyonaya katılacak ay-yıldızlı milliler, 25 yaş ortalaması ile şampiyona tarihinin de en geç 5’nci takımı konumunda bulunuyor.

HAKEM HOLLANDA’DAN
Türkiye ile İtalya arasında bu akşam saat 22.00’de oynanacak 16. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) açılış maçını, Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetecek. Karşılaşmanın 4’ncü hakemi ise şampiyona tarihinde bir maçta görev alacak ilk kadın hakem olan Fransız Stephanie Frappart olacak.

Stat: Roma Olimpiyat Stadı

Hakem: Danny Makkelie

Saat: 22.00

Yayın: TRT

Editör: Haber Merkezi