Sakarya’da amatör liglerde 2021- 2022 futbol sezonu Kurban Bayramı öncesi oynanan U11 Ligi maçlarıyla tamamlandı. Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (SASKF) Yaşar Zımba, geride kalan sezon ile ilgili Sakarya Halk Spor Muhabiri Kadir Şirin’e değerlendirme yaptı. “2021-2022 sezonu kulüplerin yoğun ilgi gösterdiği,  mücadele açısından heyecanın bitmek bilmediği, futbol kalitesinin tavan yaptığı, dolu dolu geçen bir sezon oldu” diyen başkan Zımba, “İlimizde bu sezon 5 Binin üzerinde lisanslı sporcumuz 6 kategoride liglere katıldı. Yaklaşık 6 Bin 500 müsabakanın oynandığı sezona en yoğun katılım 1.Amatör Küme, U12 ve U11 Liglerinde oldu” diye k onuştu.

BAL’DA HEYECAN YÜKSEKTİ

  

360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

RELATED VİDEOS

<

Cities - Traveling Around The World01:08

The Horoscope.00:54

People All Over The World.01:03

Secrets Of The Garden.00:36

The Amazing Nature01:08

>

Geride bıraktığımız sezonda Bölgesel Amatör Lig’de ilimizi Sapanca Gençlikspor, Arifiye Kalaycıspor, Serdivanspor, Erenlerspor ve Pamukova 1968 sporun temsil ettiğinin altını çizen Başkan Zımba, “6.Bölge 3.Grup’ta yer alan takımlarımızdan Sapanca Gençlikspor 3.Lige yükselirken, Arifiye Kalaycıspor ligi 37 puanla liderin 5 gerisinde üçüncü sırada, Serdivanspor ise 25 puanla 6’ıncı sırada tamamladı. Statü gereği Pamukova 1968 spor Amatör Süper Lig’e düştü. Hendek Dereköyspor ile oynadığı Baraj Maçını kaybeden Erenlerspor da küme düşme üzüntüsünü yaşadı. 2022-2023 futbol sezonunda BAL’da ilimizi geçen yılda bu ligde yer alan Arifiye Kalaycı, Serdivan, Amatör Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayan Kazımpaşa Birlikspor ve Play-Out maçını kazanan Hendek Dereköyspor ile 3.Lig’den düşen Hendekspor temsil edecek. Bu takımlarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

3 GRUPTA OYNANACAK

Amatör Süper Lig’de ve bilhassa 1.Amatör Küme’nin heyecan verici maçlara sahne olduğunu vurgulayan başkan Zımba, “Pandemi nedeniyle zor günler geçirmemize rağmen futbolseverler son yılların en çekişmeli maçlarını izleme şansı buldu. Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Küme’ye yükselen, 1.Amatör Küme’de kalan tüm takımlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Süper Lig’de geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda 3 grupta oynanmaya devam edecek. 1.Amatör Küme’de fazla takım olduğu için bu ligi 4 veya 5 grupta oynatmayı düşünüyoruz” dedi.

ALTYAPI İLK ÖNCELİĞİMİZ

Türk futbolunun geleceğinin altyapılardan çıkacak oyunculardan geçtiğinin altını çizen başkan Zımba, “Alt yapı ligleri geçtiğimiz sezon U18, U16, U14, U12 ve U11  kategorilerinde oynandı. İl genelinde yapılan müsabakaların yarısından fazlası alt yapı liglerinde oynanıyor. Geleceğin sporcularının yetişeceği bu liglere katılım oranının yüksek olması bizleri umutlandırıyor. Geleceğimizi güvence altına almak için altyapı kategorilerine çok önem veriyoruz. Onlar bizim gözbebeğimiz. Hepsi bizim için önemli ve değerli. Önümüzdeki yıllarda yapılan doğru planlamalar ile kulüplerimizin alt yapı liglerinde başarı çıtasını daha da yükselterek ülkemize başarılı ve ahlaklı birçok sporcu kazandıracağına inancımız tam. Özellikle alt yapı liglerinde ki başarıyı arttırma adına önemli çalışmalar yapacağız” dedi.

FAİR-PLAY RUHU

Başkan Zımba, “2021-2022 futbol sezonunun oynanmasında emekleri olan hakem, saha komiseri, gözlemci, tertip komiteleri üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, sağlık ve saha görevlileri, antrenörlere, sporculara ve amatör ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  “Heyecanın ve çekişmenin son ana kadar devam ettiği bir sezonun geride bıraktık” diyen Zımba, sözlerine şöyle devam etti; “Sezonu şampiyonlukla taçlandıran tüm takımlarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca Fair-Play ruhu ile mücadele eden, şampiyonluğa ulaşamamış olsalar da fedakarca amatör sporumuza hizmet eden tüm takımlarımıza teşekkürü borç bilirim” dedi.

ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

İlimiz ve ülke sporumuza hizmet eden kulüp başkanlarımıza, yöneticilerimize, teknik adamlarımıza ve sporcularımıza şükranlarımı sunarım” diyerek sözlerine devam eden başkan Zımba, “Bizler ASKF yönetimi olarak gençlerin spor yapmasına imkan sağlamak amacıyla hem devletimizin hem de belediyelerin desteklerini almak için gerekli olan çalışmaları yapıyoruz. Bu vesile ile hem malzeme hem de maddi destek sağlayan tüm kurumlara ve onların başındaki çok değerli sporcu dostu başkanlara ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sezonlarda bu desteklerle birlikte büyümeye devam eden amatör ailemizle daha güzel başarılar yaşamayı umuyoruz. Mutluluk ve huzur içerisinde amatör sporu özleyeceğiniz bir yaz tatili geçirmeniz dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı. (medyabar)

Editör: Haber Merkezi