Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç, Gazeteci Raif Ugan’ın internet yayınına konuk oldu. Gündeme dair merak edilen konulara açıklık getiren Başkan Genç, Sakaryaspor’un gelecek planlarını da anlattı

“ZOR BİR SÜREÇTEYİZ”
Taraf internet sitesinde Gazeteci Raif Ugan’a konuşan Başkan Cumhur Genç inanmış bir takım olduklarını belirtirken, “Biz sporcularla da konuştuk onlar da zor şartlara rağmen şampiyonluk istediklerini söyledi. İnanmış bir takımımız var. İnanmış bir teknik heyetimiz var. İnanmış bir taraftarımız var. Biz inşallah şampiyon olacağız. Zor bir süreçle başladık ve hala öyle devam ediyor. Umarım sezon sonunda değerli bir şampiyonluk yaşarız” dedi.

“İSTEMEK DÜNYANIN EN ZOR İŞİ”
Sakaryaspor için kapı kapı dolaştıklarını belirten Başkan Cumhur Genç, “Maalesef istemek dünyanın en zor işi. Biz Sakaryaspor için yapıyoruz. Kapı kapı dolaşıp forma sattık. Biz geldiğimiz günden beri kimseden karşılıksız para istemedik hep ürünlerimizi sattık ve kulübe gelir getirmeye çalıştık. Bu kulüp her sezon 5-6 milyon açık veriyor. Biz de diğer kulüpler gibi bu durumu nasıl ortadan kaldırabiliriz diye araştırıyoruz. Kocaelispor’un yılda 10 milyon geliri var. Şuan 10 puanla önde. Bandırmaspor’un yıllık 7 milyon geliri var. Onlar da lider şu anda bizim ligde. Bunlar tesadüf değil. Kalıcı gelir şart” dedi.

“HEDEF 10 SENEYE AVRUPA KUPASI”
Kulübün hedeflerinden de bahseden Başkan Cumhur Genç “Virüs dönemi yüzünden yaklaşık 2 buçuk milyon TL gibi bir kaybımız oldu. Zaten bütçemiz yok bu kaybı telafi etmek için. Dedik ki nasıl bir proje üretebiliriz acaba? Sakaryaspor’un kalkınma projesini devreye aldık. 1’nci hedef 3 sene içerisinde Süper Lig’de olmak. 2’nci hedef 5 sene içinde Türkiye Kupası almak. 3’nc hedef 7 sene içinde Süper Lig şampiyonluğu. 4’ncü hedefimiz ise 10 sene içinde Avrupa Kupası. Bugün şartlarında çok zor gözüken işler bunlar. Bursaspor şampiyon olduysa, Sivasspor zirveyi zorluyorsa, Sakaryaspor da bunu yapabilir. Yeter ki biz doğru işleri yapmaya devam edelim” dedi.

“FUTBOLCU YETİŞTİRECEĞİZ”
“Futbol okulu bu projenin en önemli ayaklarından birisi. Sakarya’da on binlerce erkek evladımız var. Bu çocuklarımız Atatürk Stadı’nda haftanın 1 günü idman yapacak. O havayı soluyacak. Futbolcu kardeşlerimiz bu idmanları yaptıracak. Ayda 100 TL gibi bir ücretle gençlerimize bu imkanı sağlayacağız. Hem de alt yapıdan oyuncu yetiştireceğiz.

“HEDEF 10 BİN KONGRE ÜYESİ”
Başkan Cumhur Genç 10 bin kongre üyesi hedeflerinin olduğunu belirterek, “ Sakaryaspor’u seven insanlar gelsinler kulübe üye olsunlar. Her türlü kolaylığı sağlayacağız. Aylık 100 TL, Yıllık 1200 TL gibi bir ücretle gönül verdikleri kulübe destek olacaklar. 10 bin üye demek yılda 12 milyon TL gelir demek. Zaten Sakaryaspor’un taraftarı olduğu sürece kimseye ihtiyacı kalmaz. Biz ayda sadece 100 TL’sine sahibiz. Biz yine kapı kapı gezeceğiz. Bunun startını da pazartesi günü vereceğiz” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı. 

Editör: Haber Merkezi