BALIK KEYFİ
Sigortoshop Kadınlar 1.Ligi’nde sezona Play Off hedefi ile başlayan Sakarya Voleybol Kulübü, önceki gün mangal ziyafeti çekti. Sakarya Spor Salonu’nda gerçekleşen antrenman sonrasında Başkan Ömer Bektaş ve Antrenör İdris Demir liderliğinde Balıkçı Hüseyin’in ziyafetine katılan sultanlar, son haftalarda aldıkları başarılı sonuçları bu şekilde kutlamış oldu. Sporcular ve teknik heyet balık ziyafetinin ardından poz verdi.

“YALNIZ KALIYORUZ”
Antrenman sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkan Ömer Bektaş, sezon başından beri yalnız bırakıldıklarına dikkat çekti. Bektaş açıklamasında şu sözleri kullandı; “Sezona Türkiye voleybol federasyonunun kadınlar 1.ligi b grubunda mücadele etmeye başladık. Şu an Sakarya’nın tek birinci lig takımıyız. Bunun altını çizerek belirtmek isterim. Sakaryamızın marka değeri Sakaryaspor kuşkusuz ve tartışmasız. Biz Sakaryaspor’un ne önünde ne arkasında değerlendirebiliriz. Futbol büyü bir endüstri. Dünya genelinde böyle. Ama bunun yanında biz de geçen sezondan beri başarılı bir grafik çiziyoruz. Ama yalnız kalıyoruz”

“SEZON BAŞINDAKİ SÖZLER TUTULMADI”
“Geçen sene elde ettiğimiz başarının devamını sağlamak için büyük bir özveri ile başladık. Maalesef pandeminin de etkisi ile biraz zorlanmaya başladık. Sezon başında söz verilen bazı imkanlar vardı ama bu imkanları sunanların birçoğu sözlerinde durmadı. Bu isimlerin birçoğundan desteği tam olarak alamadık. Biz yine de sporcu arkadaşlarımıza mahcup olmadan dostlarımızın katkısı ile bu işleri buraya kadar getirdik. Ciddi anlamda takımımızın morale ihtiyacı var. Biz de elimizden geldiği kadar arkadaşlarımızın yanında olarak ve onları destekleyerek yola devam ettik. Bu takımla ilk olarak Play Off’a kalmak, ardından da Sultanlar Ligi’ne çıkıp ilimizi temsil etmek istiyoruz. Bu ilimiz açısından önemli bir reklam şansı.”

“KADIN AYRIMCILIĞINA MARUZ KALIYORUZ”
“Maalesef bunlar desteksiz olmuyor. Burada en büyük görev sponsorların ama biz riski dağıtarak birden fazla sponsorun desteği ile bu işi götürmek istiyoruz. Ama maalesef kadın ayrımcılığı ile karşı karşıyayız. Benim de 19 yaşında bir kızım var. Kadınları yok sayarsak başarı hiçbir yerde gelmez. Bu sporcu kardeşlerimize destek oluyoruz. 4 evli arkadaşımız evini geçindiriyor. Lise ve üniversite boyutunda okuyanlar var buradan geçimini sağlıyor. Maalesef biz bunları yaparken bu spor yok sayılıyor ve kadın ayrımcılığı ile karşılaşıyoruz. Sakarya sadece tek branşla anılmamalı. Sakarya spor şehri. Bu şehir bu takıma sahip çıkmalı. Sahip çıkarsak bu takımın arkasından yeni voleybolcular, yeni sporcular gelecek. Bu takım genç kardeşlerimize ışık olacak.”

“KURU KURUYA SÖZLERLE OLMAZ”
“Bir iki belediye başkanı haricinde destek bulamadık. Sporu seven insan kendini belli ediyor ama gerek siyasi gerekse başka kişiler destek sağlamıyor. Siyasi anlamda kuru kuruya sporun yanında olmak yetmiyor. Tamamen bu işe sahip çıkmak gerekiyor. Bu işin göbeğinde olmak gerekiyor. Bu şehirle bir bütün bu takım. Bu takımı sahiplenmek lazım.”

“FEDAKARLIĞIN SONU BÖYLE OLMAMALI”
Sakaryaspor’da oynayan 1 oyuncunun maliyeti bile bizim sezonun ihtiyaçlarını kapatır. Tabi ki Sakaryasporla kıyasımız olmaz ama o paraların 20 de 1’i bile verilse burada çok güzel imkanlar yaratırız. Konuşacak çok şey var ama konuşunca yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Ben olmasam bu takım olmaz. Bunu söylerken kendimi övmek için söylemiyorum. Üzülerek söylüyorum maalesef. Sporu seven bir insanım ve 30 senedir bu camianın içindeyim. Bu işi severek yapıyorum. Bu kadar fedakarlık yaparken maalesef böyle olmaması lazım.”

Editör: Haber Merkezi