Sakaryaspor Kulübü Derneğinin Olağanüstü Genel Kurulu dün yapıldı. Başkan İbrahim Nalbant, 4 yıllık plan ve proje çerçevesinde 2023 yılında Süper Ligde kalıcı olan bir takım olmak olduğunu söyledi.

YAĞMUR BİLE VIZ GELDİ!
Rüstemler Tesislerinde saat 14.00’da başlayan Sakaryaspor Kulübü Derneği Olağanüstü Genel Kuruluna 601 delegeden 50 üyenin imza atması ile hemen başlandı. Divan Başkanlığına Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, katipliklerine ise Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş, Futbol İl Temsilcisi Ali Bektaş ve ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Silahçı getirildi.

YÜCE TELGRAFLA ÇEKTİ
Divan Başkanı Halil İbrahim Balcı, Tek liste olduğu için, Açık Oylama dahil gündemdeki konuları Tek madde haline getirilmesini haziruna sundu. Bu teklifin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından yapılan açık oylamada yine oy birliğiyle İbrahim Nalbant ve ekibi Sakaryaspor Kulübü Derneğinin yeni başkan oldu. Şehir dışında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce telgraf çekip kutlarken, Bülent Uygun, geçen seçimin başkan adayı Cumhur Genç, Tatangalar ve eski başkanların çoğu dünkü seçimde yer almadı.

“7 YIL ÖNCE UYARMIŞTIM”
Seçimde söz alan eski başkanlardan Selahattin Aydın, kendi dönemlerinde borçsuz harçsız bir takım bıraktıklarını, kendi dönemlerinde böyle devam edilmezse Sakaryasporu çok zor günler beklediğini söylediğini hatırlattı. Aydın, “Görüyorum ki bugün de yine aynı sıkıntıdayız. Açıklanan tablolara göre Sakaryasporun bütçesi her ne kadar 15 milyon lira gibi gözükse de bunun 20 -25 milyon liraya çıkabileceğini de görüyoruz. Bizler bunu 7 yıl önce uyarmıştık. Sakaryasporun transferi bütçesine göre yapmasını ve daha çok altyapıya önem verilmesini söylemiştik. Bugün de aynısını söylüyorum” dedi.

AMİGODAN DESTEK ÇAĞRISI
Ardından ise Sakaryaspor taraftarı Metin Dinbaş söz aldı. Dinbaş, yeni yönetimi tebrik edip başarı dilerken, Denetleme Kurulu üyelerinin, kulübü denetlemek adına bağımsız, daha ciddi ve işini bilen isimlerden oluşmasını istedi. Ardından eski başkan Cevat Ekşi söz aldı. Ekşi, geçmiş dönemde ödedikleri paralarının tamamının İsmail Gürses dönemine ait olduğunu hatırlattı. Ardından da Amigo Ersin söz aldı. Kulübün kupalarının gittiği günleri de, başkan aradıkları günleri de, kayyuma kalınan günleri de unutmadıklarını belirterek, “Bu zor günde tüm kent Nalbant ve ekibine sahip çıkıp tam destek vermeliyiz” dedi

GRUP 1NCİSİ OLUP ÇIKACAĞIZ
Divan Başkanı Halil İbrahim Balcı son olarak yeni seçilen Sakaryaspor kulüp Başkanı İbrahim Nalbant’a sez hakkı verdi. Nalbant, “borcun söylendiği gibi 6-7 milyon değil Maliye ve SSK dahil tam 30-35 milyon lira. Biz mevcut kadroya paralarını ödeyeceğiz. ayrıca gelecek sezonun paralarını da ödeyeceğiz. TFF’deki 50’ye yakın dosyaların paralarını da ödeyip transferi açacağız ama transfer yapamayız. kaldı ki çok güzel bir gruptayız. Bu grupta grup birinci olup direkt 1.lige çıkacağız ama bundan önce denk bütçe yapıp kulübümüzü borç batağına sokmayacağız

NALBANT’IN DEV PROJELERİ
Biz 4 yıl sonunda sıfır borçla Sakaryasporu teslim edeceğiz. en azından kendi kendini yönetebilecek bir yönetim olacağız. Ayrıca bu seneden itibaren, 18 kişilik maç kadromuzda yüzde 30’luk bölümünü kendi altyapımızdan alacağımız gençlere yer vereceğiz. Şuanda yatıp kalkılan Rüstemler tesislerini de oradan taşıyacağız. ya o yere yeni bir tesis ve bina yapacağız ya da orayı komple boşaltıp başka bir yere geçeceğiz. en önemlisi de Süper Lig hedefimiz. Zira asıl hedefimiz 2023 yılında Süper ligde kalıcı bir takım olarak yer almak. Bunun için de bu yıl şampiyon olmayı, seneye dinlenip borç ödemeyi ve ondan sonraki senede de Süper Lige çıkmayı hedefledik” dedi.

İŞTE NALBANT YÖNETİMİ
Başkan: İbrahim Nalbant

Yönetim Kurulu Üyeleri:
Adem Dursun
Ahmet Özgedik
Atilla Doğan
Atilla Kuruçayırlı
Birol Özbey
Bişer Özbey
Ercan Sürer
Engin Sipahi
Erdem Yıldırım
Erkan Sezgin
Erkan Uysal
Erol Aydın
Ferruh Taşdemir
Haldun Şehit
Hüdaverdi Bahadır
Kaan Odabaş
Kürşad Kaan Habalı
Mehmet demir
Munasor Marzok
Muharrem Tosun
Recep Demir
Serdar Sert
Turgay Demirgövde
Veli Ergen
Yaşar Zımba

YÜKSEK DİVAN KURULU
Hamdi Kılıçaslan
Mete Başar
Rıdvan Sezer
Hayrettin İçduygu
Erol Aydın
Zeki Öztürk
Op.Dr.Sami Kemik
Prof.Dr.Ahmet Tutar
Canip Kaya
Akın Aksakal

DENETİM KURULU
Uğur Kobaş
İbrahim Aygün
Ahmet Orhan

DİSİPLİN KURULU
Savaş Adalet
Ahmet Bülent Taşçıoğlu
Cemal Başaran

Editör: Haber Merkezi