NathanBoothe ve Jankoviç’in 6’şar sayısı ile ilk çeyreği tamamlayan Büyükşehir Basketbol, ataklarını pota altında sıklaştırdı ve faul çizgisine geldi. İlk yarıda ise kritik 3 sayılık isabetler bulan Paok devreyi 41-36 önde tamamladı. İkinci devrenin başında ise Can Korkmaz’ın etkili oyunu ile rakibini yakalayan yeşil siyahlılarda fauller ardı ardına gelince Paok farkı çift hanelere kadar çıkarttı. Özellikle pota altında LuckJones ile etkili olan Paok’a karşılık Mehmet Özdoğan’ın 3’lükleriyle verildi. Büyükşehir Basketbol, hücumlardan da boş dönünce devreyi 57-67 geride tamamladı.

SALLADIK AMA YIKAMADIK

Maçın son bölümünde farkı tek hanelere indiren ve rakibini yakalayan Büyükşehir Basketbol oyuncuları yapılan sert fauller karşısında sakinliğini koruyamayınca teknik fauller ve sportmenlik dışı fauller havada uçuştu. Hakem kararlarına tepki gösteren Sakarya ve Paokbencleri de teknik faullerden nasibini aldı. Sakarya Büyükşehir üst üste hücumlardan boş dönünce fark yeniden çift hanelere geldi. NathanBoothe ise oyunun son bölümünde 5 faulle oyun dışında kaldı. Rakibini yakalama çabaları da sonuç vermeyince Sakarya büyükşehir Basketbol parkeden 86-81 mağlup ayrıldı ve turnuvayı 4.sırada tamamladı. Sakarya Baskette 4 oyuncu çift hanelerde skor katkısı verirken, özellikle Jankovic oynadığı oyunla göz doldurdu.

FALL DİNLENDİRİLDİ

Büyükşehir Basketbol’un yıldız pivotuMoustapha Fall Paok karşılaşmasında süre almazken, oyuncunun teknik heyet tarafından dinlendirildiği öğrenildi. Pota altı konusunda alternatifi çok olan yeşil siyahlılarda Fall’un yerini Boothe, Jankovic, Kerem gönlüm ile doldurdu.

Editör: Haber Merkezi