Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi, olayların tek sorumlusunun maçın hakemleri ve temsilcileri olduğunu belirterek, “TFF ve MHK’den nasıl bir karar çıkacak onu bekliyoruz. Gerekirse, tüm camia Federasyona ve MHK’ye yürüyeceğiz” dedi

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ
Cevat Ekşi, “Dilaver galibiyet golünü attıktan sonra ve hiçbir şey yokken sarı kart gördü. Artık hakemlerden bıktık yorulduk. Son 2-3 maçtır hakemlerle alakalı çok büyük sıkıntılarımız var. Bunları MHK’ye bildirdik ama bunların üstüne daha fazla gideceğiz. Burda ne sonuç çıkacak onu bekliyoruz. Ondan sonra gerekirse Federasyona, gerekirse MHK’ye, Sakaryaspor camiası olarak yürüyeceğiz. Sakaryaspora karşı bundan sonra eylemler v, söylemler ve yönetimler istemiyoruz. Bundan sonra ne yapılması gerekiyorsa da yapacağız” dedi

KİN GÜTMÜYORUZ
Yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır halkıyla da Amedsporlularla da alıp veremedikleri hiçbir sorun olmadığını vurgulayan Ekşi, “Öncelikle herkesin bilmesi gerekmektedir ki bizim Diyarbakır şehri yada Amed SK ile herhangi bir problemimiz yada sorunumuz yoktu! Geçtiğimiz senelerde Diyarbakırspor'lu futbolcular ve taraftarları şehrimizde nasıl iyi karşılandıklarını çok iyi bilirler. Konulan deplasman yasağını kaldıran bir anlayışımız varken bizim bu yapıya karşı nasıl düşman olmamız kin gütmemiz beklenebilir ki!

OLAYLAR DAHA VAHİMDİR
Sakarya da oynanan ilk maçta yaşanan olaylar tamamen birilerinin sistematik abartmasıyla ve ortamı germe amacıyla bu kadar büyütülmüş olup ikinci maçın tansiyonu bilinçli şekilde artırılmış ve savaş ortamı yaratılmıştır. Karşılaşma için Diyarbakır şehrine indiğimizde kolluk kuvvetler tüm önlemleri almış ve güzergahlarda hiç bir problemle karşılaşılmamıştır.

Ancak stada geldiğimiz andan itibaren yaşanan olaylar sosyal medyaya ve haber kanallarına yansıdığından daha da FAZLADIR!

SERKAN KENDİNİ KORUDU
Ardından ısınmak için sahaya çıktığımızda, kendi ısındıkları taraftan tribünleri selamlamak bahanesiyle bizim tarafımıza gelerek oyuncularımıza saldırdılar. Çıkan olaylarda uçan tekme atan rakip takım oyuncusu ve kendini koruyan Serkan Odabaşoğlu onların ise yedek oyuncusu kırmızı kart görmüştür! Maç başlamadan oyunlarının bir parçası olan ortamı germeyi ve ilk 11 de bulunan oyuncumuzu oyun dışı bırakmayı başarmışlardır.

MANSUR ÇALAR BAŞLATTI
Seremoni başlangıcında kaptanımız Ferhat Yazgan'a fiziki saldırıda bulunan 72 numaralı Mansur Çalar daha sonra bu saldırılarına devam etmiş olup penaltı pozisyonunda Dilaver Güçlü'nün karnına çizik atmıştır. İkili mücadelelerde Tevfik Kösenin de aynı şekilde yaralandığı tespit edilmiştir. Devre arasında da Hacı Ömer Doğru'nun yüzüne fiziki müdahalede bulunduğu ve yaralandığı an kameralara yansımıştır.

ŞİKAYETÇİ OLUNDU
Karşılaşmanın hakemi Ferhan Kestanlıoğlu'na ve maçın temsilcilerine olayları anlatmamıza rağmen her şeye SEYİRCİ KALMIŞLARDIR! Karşılaşma bittiğinde hastaneye gidip bu bahsedilen kesiklerin, kesici aletle olduğu kanıtlanmış olup darp raporu alınmıştır. Hastaneden ayrıldıktan sonra, rakip takım oyuncusu Mansur Çalar'dan oyuncularımıza darp ettiği, yaraladığı, 6 numaralı oyuncudan ve hakemin olaylara göz yummasından, olaylara duyarsız kalmasından dolayı şikayetçi olunmuştur.

MAÇ SONU ŞİKAYETÇİ OLUNDU
Maç esnasında gerek tribünlerden sahaya atılan su, taş, koltuk parçaları ve diğer cisimlerin oyuncularımızı yaralamaması büyük şanstır. Federasyonun acilen toplanıp gerek bu şekilde sahaya çıkan oyuncuyu kulübünde barındıran Amed Sprotif Faaliyetler Kulübünün 6, 72 numaralı oyuncular ve hakem hakkında işlem yapılmalıdır. Sakaryaspor kafilesi karşılaşma için stada geldikleri andan itibaren psikolojik harp içersin de maçı oynamış, hakem Kestanlıoğlu bunlara göz yummuştur!” denildi.

Editör: Haber Merkezi