Sakarya Büyükşehir Basketbol Altyapı Antrenörleri Önder Kaya ve Harun Öztürk Sakarya genelinde sporcu tara faaliyetlerine hız verdi. En ücra köşedeki köy okullarına bile giden ve öğrencilerle yakından ilgilenen Büyükşehir Basketbol Altyapısı bununla da kalmayarak durumu olmayan okullara basketbol topu ve araç gereçleri hediye ediyor ve şimdiye kadar basketbolla tanışmamış bireylerin bile basketbolla tanışmasını sağlıyor. Büyükşehir Basketbol Genç Takım Antrenörü Mustafa Aksoy da zaman zaman tarama faaliyetlerine katılıyor. Örnek projeye start vererek altyapıya verilen önemin altını çizen Büyükşehir Basketbol Kulübü ulaştığı gelecek vadeden gençleri kulüp bünyesine katarak gelişimlerine katkıda bulunmak istiyor.

TÜRKİYE’DE YAPILAN EN GENİŞ TARAMA FAALİYETİ
Sakarya Büyükşehir Basketbol Altyapı antrenörü Önder Kaya yaptığı açıklamada “Sakarya büyükşehir Belediye Basketbol Takımı olarak altyapıya ne kadar önem verdiğimizi göstermiş bulunmaktayız. İl merkezli olmak üzere ilçeler ve köy okulları dahil şu ana kadar yaklaşık 200 ilkokul ve ortaokula gidilip potansiyel çocukları keşfedip alt yapı taramaları yapılmıştır. Sırasıyla Sapanca, Karapürçek, Söğütlü, Ferizli, Kaynarca ve Kocaali ye gidilmiş, bu ilçe merkezlerinin yani sıra köy okulları dahil taramalar yapılıp bitmiştir. Bu hafta ise sırasıyla Akyazı, Hendek, Karasu, Taraklı, Geyve ve Pamukova’daki ilçe merkezleri ve köy okullarında taramalar yapılacaktır. Türkiye’de böyle tarama ve sosyal içerik kimse yapmamıştır. Gittiğimiz köy okullarına top veriyoruz, çocuklarla sohbet ediyoruz, biz bu memleket için gençlerimiz için uğraşıyoruz. Bizim tutkumuz basketbol ve yeşil siyah. Bunu herkese göstermek istiyoruz“ ifadelerini kullandı.

AİLELER VE ÖĞRETMENLER MEMNUN
Sakarya’da basketbolu geliştirmek ve basketbolu yaygın bir spor haline dönüştürmek isteyen Büyükşehir Basketbol’un bu projesini okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler memnuniyetle karşıladı. Projenin önemine dikkat çeken aileler gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durarak bu tür faaliyetle hem spor yapmaya hem de belki de milli birer sporcu olmaya aday olduklarını belirtti. Okullarda ise öğretmenler Altyapı ekiplerini memnuniyetle karşılayarak gerekli çalışmaların yapılması için antrenörlere katkı sağladı. Yapılan projenin önümüzdeki gün ve haftalarda da süreceği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi