Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Söğütlü’de devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi aldı. Başkan Alemdar, 12 kilometrelik içme suyu ve 13 kilometrelik atık su hattını kapsayan 180 milyon TL’lik yatırımla bölgenin altyapısının güçlendirileceğini belirtti.

Yüzde 60 seviyelerine ulaşıldı
Alemdar, “Çalışmalarımızla Söğütlü’nün altyapısını güçlü hale taşıyoruz. Yüzde 60 seviyelerine ulaştık. Hayırlı olsun” dedi. Proje kapsamında abone bağlantıları da yenilenirken, dört farklı ekibin eş zamanlı çalışmalarıyla altyapının yüzde 59’u tamamlandı.

25 kilometrelik altyapı yatırımı
Başkan Alemdar, Söğütlü’deki altyapı yatırımlarının ilçenin geleceğini garanti altına alacağını vurgulayarak, “İlçemizin altyapı eksikliklerini gideriyor ve gelecek ihtiyaçlarını bugünden karşılıyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla kazandırdığımız 25 kilometrelik altyapı ağını hızla vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Altyapının ardından üstyapı ve çevre düzenlemesi
Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından üstyapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarına geçileceğini belirten Alemdar, “Söğütlü’de yaşam kalitesi altyapı yatırımları, sosyal projeler ve üstyapı çalışmaları ile yükseliyor. Projenin tamamlanmasıyla bölge, modern bir görünüme kavuşacak” dedi.

Kaynak: basın bülteni