Kampçıların Bıraktığı Atıklar Toplandı: Yayla Tertemiz Oldu

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen etkinlikte, kampçıların geride bıraktığı cam şişeler, plastik atıklar ve ambalaj çöpleri tek tek toplanarak doğadan uzaklaştırıldı. Toplanan çöpler, Orman İşletme yetkililerine teslim edilerek çevreye zarar vermeden bertaraf edildi. Etkinliğe, Soğucak Yayla Derneği Başkanı Ömer Turan, Sapanca Off-Road Kulübü Başkanı Gökhan Özyazıcı, dernek üyeleri ve çevre gönüllüleri aktif olarak katıldı.

“Doğa Hepimizin Ortak Sorumluluğu” Mesajı

Temizlik kampanyasına katılan doğaseverler, yaylayı ziyaret eden herkese doğaya karşı daha duyarlı olunması yönünde çağrıda bulundu. “Buraya kamp yapmaya gelen herkes, geride sadece güzel anılar bırakmalı” diyen katılımcılar, çöp bırakmanın doğaya verilen en büyük zarar olduğunu hatırlattı. Özellikle kamp sonrası oluşan atıkların doğada değil, uygun çöp kutularında toplanması gerektiği vurgulandı.

Doğaya Zarar Veren Davranışlara Dikkat Çekildi

Etkinlikte, gelişigüzel ateş yakmanın orman yangınlarına neden olabileceği, koruma altında bulunan çayırlara araçla girmenin doğaya zarar verdiği belirtildi. Bilinçsizce yapılan her hareketin yalnızca bugünü değil, gelecek nesillerin yaşam alanlarını da tehdit ettiği dile getirildi.

Temizlik Etkinlikleri Sürecek: Tüm Doğaseverlere Çağrı

Soğucak Yayla Derneği Başkanı Ömer Turan ve Sapanca Off-Road Kulübü Başkanı Gökhan Özyazıcı, benzer etkinliklerin düzenli aralıklarla devam edeceğini belirterek doğaya sahip çıkmak isteyen herkesi bu çalışmalara katılmaya davet etti. “Doğayı korumak bireysel değil, toplumsal bir sorumluluktur” mesajıyla, yaylaya gelen ziyaretçilerin daha bilinçli hareket etmesi istendi.

Kaynak: Sapanca Off-Road Kulübü