Orhangazi Caddesi üzerinde, TEK Yokuşu olarak bilinen bölgede hayata geçirilecek proje için teknik ekipler sahaya indi. SEDAŞ Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunu analiz etmek amacıyla sabah ve akşam saatlerinde drone kameralarla görüntüleme çalışmaları başlatıldı. Toplanan veriler, kavşak içi ve çevresindeki trafik akışının detaylı şekilde değerlendirilmesini sağlayacak.
Elde edilecek bilimsel veriler ışığında kavşağın ölçeği, tasarımı ve teknik detayları belirlenecek. Proje tamamlandığında sürücülere kesintisiz ulaşım, yakıt ve zaman tasarrufu, daha düşük karbon salınımı ve konforlu bir şehir girişi sunulacak.
Başkan Alemdar, çalışmaların Sakarya’nın ulaşım geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Raylı Sistem etki alanında kalan SEDAŞ Kavşağı’nda ön incelemelerimizi başlattık. Bilimsel veriler doğrultusunda projemizi şekillendirecek, 2026’da inşa sürecine geçeceğiz. Ulaşımı rahatlatmak adına adımlar atmayı sürdürecek, Sakarya’mıza yakışır modern bir şehir girişini inşa edeceğiz.”
Büyükşehir Belediyesi, SEDAŞ Kavşağı Projesi ile birlikte şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye ve trafik yükünü azaltacak kalıcı çözümler üretmeye devam edecek.




