Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan atamalar kapsamında SEAH’a acil tıp, çocuk nörolojisi, çocuk ve ergen ruh sağlığı, deri ve zührevi hastalıklar, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum ile klinik nörofizyoloji branşlarında uzman hekimler atandı. Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi’ne anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, Hendek Devlet Hastanesi’ne ise kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı görevlendirildi.
Atamalarla ilgili açıklama yapan AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik adımların devam ettiğini belirterek, “121. Dönem Devlet Yükümlülük Hizmeti kapsamında ilimize 9 uzman hekim dahil toplam 30 doktor atanmıştır. Sakarya’mız için hayırlı olmasını diliyor, bu desteklerinden ötürü Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Sağlık ordumuzu güçlendirmek ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha hızlı erişimini sağlamak için çalışmalarımız sürecek.” ifadelerini kullandı.
Yeni atamalarla birlikte Sakarya’daki sağlık hizmetlerinin daha etkin hale getirilmesi hedeflenirken, doktorlar önümüzdeki günlerde görevlerine başlayacak.