Kent Orkestrası’nın ezgileriyle renklenen etkinlik, protokol konuşmaları ve kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların takdim edilmesiyle devam etti. Kurdele kesiminin ardından sergi ziyarete açıldı.

350’yi Aşkın Eser Göz Kamaştırdı

Geyve SAMEK kursiyerleri tarafından yıl boyunca özenle hazırlanan 350’den fazla eser; el sanatlarından giyime, seramikten mutfak sanatlarına kadar birçok branşta ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Her bir parçada sabır, emek ve üretim ruhu hissedilirken, SAMEK kurslarının sanatsal gelişime katkısı bir kez daha gözler önüne serildi.

Image-975

“Sadece Bir Sergi Değil, Bir Yılın Emeği”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Alpay Şirin, programda yaptığı konuşmada SAMEK’in önemine vurgu yaptı:

“Bugün sadece bir sergiyi değil; bir yıl boyunca harcanan emeği, umudu ve hayalleri birlikte kutluyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak üretmenin, paylaşmanın ve değerleri yaşatmanın önemine inanıyoruz. SAMEK kursları da bu anlayışın en güzel örneklerinden biri.”

73 Yaşında Hayata Renk Katıyor

Serginin en dikkat çeken isimlerinden biri de SAMEK’e katılan 73 yaşındaki kursiyer Lütfiye Ulu oldu. Ahşap boyama, el sanatları, örgü ve makrome gibi kurslara katıldığını belirten Ulu, SAMEK'in hayatına kattığı değeri şu sözlerle anlattı:
“Evde oturup kendimi dinlemek yerine burada üretmek bana iyi geliyor. Hem motive oluyorum hem de mutlu oluyorum.”

SAMEK Kursları Her Yaş İçin Bir Fırsat

SAMEK, yıl boyunca farklı yaş gruplarından binlerce Sakaryalıya sanatsal ve mesleki eğitimler sunarak kişisel gelişime katkı sağlamaya devam ediyor. Geyve’deki yılsonu sergisi de bu emeklerin ve yeteneklerin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kaynak: İHA