İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından Sakarya’da düzenlenen “Kamuda İş Sağlığı ve Güvenliği Kapasite Artırımı Toplantısı”, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve uzmanları katılırken, kurumlarda iş sağlığı ve güvenliği mevzuatının daha etkin uygulanması, güvenli çalışma ortamlarının oluşturulması ve uygulama kapasitesinin artırılması konuları ele alındı.
İSG kültürünün güçlendirilmesi hedefleniyor
Vali Yardımcısı Turgut Subaşı’nın koordinasyonunda, Sakarya Valiliği ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda; kamu kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaygınlaştırılması, risk değerlendirmeleri ve acil durum planlarına ilişkin çalışmalar değerlendirildi.
Toplantıda ayrıca Sakarya’nın güncel iş sağlığı ve güvenliği verileri paylaşılırken, kamu kurumlarında yaşanabilecek iş kazalarının önlenmesine yönelik alınabilecek tedbirler ele alındı.
“Güvenlik ortak sorumluluktur”
Toplantının açılış konuşmasını İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Ömer Şahin ve Vali Yardımcısı Turgut Subaşı yaptı.
Genel Müdür Yardımcısı Ömer Şahin, 81 ilde gerçekleştirilecek toplantılarla kamu kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği bilincinin artırılmasının ve mevzuatın daha etkin uygulanmasının hedeflendiğini belirtti.
Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ise iş sağlığı ve güvenliğinin yalnızca yasal bir zorunluluk olmadığını vurgulayarak, çalışanların yaşamını ve sağlığını koruyan temel bir yönetim anlayışı olduğunu ifade etti.
Subaşı, “İş sağlığı ve güvenliği; kamu hizmetlerinin kesintisiz yürütülmesini sağlayan, hizmet kalitesini artıran ve kurumsal verimliliği destekleyen önemli bir unsurdur. Güvenlik bir tercih değil, ortak sorumluluktur” değerlendirmesinde bulundu.
Sakarya’nın İSG verileri paylaşıldı
İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Mehmet Eren Sökmen, toplantıda 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Sakarya’ya ilişkin güncel İSG verileri hakkında sunum gerçekleştirdi.
Sunumda kamu kurumlarının yanı sıra yurt, hastane, okul, otel ve huzurevi gibi bağlı birimlerde meydana gelebilecek iş kazalarına karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgi verildi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Kürşat İsmail Akça ve Yusuf Ziya Bolat tarafından ise kamuda iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, yöneticilerin sorumlulukları, acil durum planları, risk analizleri ve çalışan eğitimleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Toplantı, kamu kurumlarında uygulamada karşılaşılan sorunların, çözüm önerilerinin ve iyi uygulama örneklerinin değerlendirilmesiyle sona erdi.





