İsrail-İran geriliminin yaşandığı bu dönemde seslerin nedeni merak konusu olurken, olayın Solotürk ekibinin prova uçuşu olduğu ortaya çıktı.
Gökyüzünden Gelen Gürültü Vatandaşları Endişelendirdi
Sakarya’da 19 Haziran öğle saatlerinde duyulan ani ve yüksek sesler, kent genelinde kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu. Özellikle İsrail ile İran arasında devam eden uluslararası gerilim nedeniyle bazı vatandaşlar tedirginlik yaşadı.
Sosyal Medyada Kısa Sürede Gündem Oldu
Gürültüyle birlikte sosyal medya kullanıcıları, “Patlama mı oldu?”, “Uçak mı düştü?” gibi paylaşımlarla yaşananları anlamaya çalıştı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılınca gerçek ortaya çıktı.
Sesin Kaynağı Solotürk Prova Uçuşu
Gürültünün, Solotürk ekibinin Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği 21 Haziran Cumartesi uçuşunun provası olduğu öğrenildi. Gösteri öncesi yapılan bu rutin uçuşta kullanılan jetin sesi, şehir genelinde net şekilde duyuldu.
Panik Yerini Heyecana Bıraktı
Sesin kaynağının anlaşılmasıyla birlikte vatandaşlar rahatladı. Bazı vatandaşlar ise gösteri uçuşunu sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti. 21 Haziran’da gerçekleşecek Solotürk gösterisinin büyük ilgi görmesi bekleniyor.