Sevgili okurlar,
Sakarya’dan Avrupa ülkelerine yansıyan güzel haberler var. Bir kere medya mensubu arkadaşlarıma teşekkür ederim. Onlar Sakarya’nın gönüllü tanıtım elçileri..
Hem kendi yayın organlarında, hem de sanal ortamda Sakarya’dan söz edenler o kadar çok ki, her birini kutlamak gerek.
Ne mi yapıyorlar?
Sakarya’nın yeşilliklerini, beyaza bürünüşünü, dağlarını, nehirlerini, göllerini, yaylalarını, dağlarını, insanını, sorunlarını, yönetici ve siyasilerini, bir şekilde gündeme taşıyarak irdelenmesine katkı sunuyorlar..
Bir kere aktif basın mensubu arkadaşlarımızın yanı sıra bir Fahri Tuna, bir Müjgan Zaman, bir Bayram Akyüz, bir Ömer Emecan, bir Mehmet Karakaş, bir Zühal Erol, bir Adem Sarı, bir Halil Kurt, bir Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu, bir Tunç Mehmet Yıldırımgenç, bir Vahit Dizdar, Almanya’da yaşamasına rağmen bir Ertan Güngör ilk anda aklıma gelenler..
İşte Sakarya adına, Sakarya’yı tanıtan bir küçük ordu..
Bu arada Ankara’daki görevlerinden ötürü Sakarya’ya  siyasilerden daha büyük katkı sunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar..
İşte 2015’in haberlerine damga vuran hemşerimiz Şemsi Bayraktar kadar, Türkiş Genel Başkanı Ergun Atalay’dan da söz etmek gerekir.
İnanın bu iki ismi henüz geride bırakan bir siyasetçimiz yok!
Kimse alınganlık göstermesin?
Nedeni ise çok basit!
Bir açıklamasında,çiftçiden söz eden Değerli Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın açıklamasının altına şu notu yazmıştım:
‘ Sevgili Başkanım, tohumunu yurt dışından alan bir ülkenin çiftçisinin durumu içler acısı! Pancarı, tütünü ve birçok ürünü elinden alınmış bir çiftçinin geleceğinden olumlu söz etmek olmaz’ demiştim..
Bir yanlış anlaşılma mı ne oldu?
Başkanın bize küstüğünü öğrendim..
Belki haklı amma, bu işlerin küslüğü olmaz? Hele de memleket ve ülkenin çiftçisi mevzubahis ise geçelim!
Bizi bilen biliyor!
Şemsi Bayraktar’ı ise dünya –alem biliyor!
İnsanımızın, hemşerimizin başarısı bizi gururlandırır..
Biz gazetecilerin de birilerine küsme lüksümüz yok! Bizler söyleyeceklerimizi ülkemiz, insanımız, memleketim için söylüyoruz.
İşte gazeteniz Yeni Sakarya, taa 1954 yılından beri, Sakarya’nın sosyal kültürel ve sportif, siyasi, ekonomik sorunları ile hem-dem!
Üzerine vazife olmayan bir konuda arkadaşlarımızın ahkam kestiği yok! Bir haberi bir kaynaktan alıp, diğer kaynak ile paylaşıyor. Bunu da imkanları ölçüsünde en iyi şekilde, basın ahlak kuralları çerçevesinde yapmaya özen gösteriyor.
Sakarya’nın sosyal, kültürel olgusuna büyük bir katma değer katan Yeni Sakarya, aynı zamanda, Sakarya’da basının gelişmesine de katkı sunuyor.
İşte Sevgili Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Aydıntepe, tüm bu uğraşların ötesinde diğer gazeteci emekçileri ile ‘ Sakarya Basın Birliği’ni oluşturdu.
Bu az şey değildir!
Keşke Sakarya’daki basın emekçileri arasında bir birliktelik sağlansaydı!?
Ama sorunda değil!
Zira çok seslilik, bu kente daha farklı ve büyük katkılar sunabilir.
İlk görüşmemizde Başkan Zeki Aydıntepe’nin farklı projeleri olduğunu, bizzat kendisinden öğrendim..
İnşallah bu projeler hayata geçirilir..
Önemli olan farklılıkları, olumlu hizmetlere dönüştürebilmektir..

***
Sevgili okurlar,
Eski milletvekillerimizden Cevat Adapazarlı,’ Türkiye’de beş kişi ile Sakarya’da üç kişi ile ortaklık olmaz’ demişti..
Şimdi Kent Şurası’nın bir açıklaması ile bu söz aklıma geldi. ‘ Kent Şurası’ndan hala haberi olmayanlar için açıklayalım. Sakarya’da bir kısım iş adamları tarafından oluşturulan ‘Kent Şurası’ 57.toplantısını yaptığını, yine basın mensubu arkadaşlarımın ve yerel gazetelerimizin haberlerinden öğrendim.
Bu defa merhum iş adamı, gerçek bir bilge insan Abbas Delen’den mahrum toplanan ve ona dualar gönderen Sakarya Kent Şurası, önemli konulara işaret ederek, önerilerde bulundu.
Bu arada Başkanlığa yine Sakarya’nın duayen isimlerinden Yavuz Deniz’in getirildiğini memnuniyet ile öğrendim.. Kendisini tebrik ederim.
Şura’nın gündeme taşıdığı öneriler içinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesinin imar ve iskanı konusu var.
Bu konuda bir konsorsiyom (ortaklık) kurulması öneriliyor. Böyle büyük bir imkanın değerlendirilmesi için Sakaryalı iş adamlarının bir araya gelmesi, gelebilmesi elbette çok önemli.
İnşallah bu öneri havada kalmaz!
Sadece Sakarya’nın değil, Türkiye’nin de bu tür, benzer ortaklıklara, birlikteliklere büyük ihtiyacı var.
Ülkemiz gerçekten zor günler geçiriyor. 
Rusya ile gerginleşen ilişkilerimiz kadar, ülkenin Güneydoğusu’ndaki durum can sıkmaya devam ediyor. Suriye ve Irak meselesi kadar, Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri de limoni olarak can sıkmaya devam ediyor.
İsrail ile ilişkileri anlatmaya gerek var mı?
Türkiye-AB ilişkileri, bir ileri, bir geri viteste devam ediyor. İlişkileri yeni bir ivme kazandıran 17.Faslın açılması bakalım, ne tür gelişmelere kapı aralayacak?

* * *
Sevgili okurlar,
Yine Kent Şurası’ndan edindiğimiz bilgilere göre Kanal 54 TV’si yayına ara vermiş. Daha öncede uydu yayınına başlayan Sakarya Evren TV girişimi yarım kalmıştı. SRT(Sakarya Radyo Televizyon) yayın yapıyor mu bilmem..
Sakarya’nın görsel yayıncılıkta bu kadar geri kalmasının nedeni araştırmalı ve bu alandaki eksikliğin giderilmesi için adımlar atılması gerekir.
Küçük illerde bile iki, üç televizyon yayını başarılırken, nüfusu bir milyona yaklaşan Sakarya’nın böyle bir imkandan mahrum olması gerçekten düşündürücü ve üzücüdür.
Böyle bir televizyonu ayakta tutacak yetişmiş elemanı bulanan Sakarya’da bu alana yatırım yapacak iş adamları da konuyu irdelemeli ve gündemine almalıdır..
Gazeteleri, dergileri, radyoları, web-siteleri ve internet televizyonları ile Sakarya’ya olumlu katkı yapanlar da bu konuya sahip çıkmalıdır..
Zira gelecek vaat eden Sakarya için atılacak medya adımları da çok önemlidir..
İşte bu alanda da ortaklıklara, pekala gidilebilinir!
Unutmayalım ki, Sakarya bunu çoktan hak ediyor!
Pazarınız güzelliklere vesile olsun!