Sanat ve fotoğraf tutkunlarını bir araya getirecek olan etkinlik serisi, 15 Mayıs akşamı SAGÜSAD Sanat Galerisi’nde açılacak “SAGÜSAD’ın 30. Yılında Disiplinlerarası Diyalog” sergisi ile başlayacak.

Etkinlikler, 16-17-18 Mayıs 2025 tarihlerinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ofis Sanat Merkezi’nde düzenlenecek fotoğraf sunumları, sergi açılışları ve söyleşilerle devam edecek.

Ulusal Yarışma ve Belgesel Gösterimi

16 Mayıs Cuma günü saat 18.00’de başlayacak etkinlik programı, açılış konuşmaları ve “ADAPAZARI'LI GRUP 5" 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni” ile başlayacak. Gün boyunca belgesel gösterimleri ve farklı temalardaki sergiler sanatseverlerle buluşacak.

Usta İsimler ve Yapay Zeka Sunumları

17 Mayıs Cumartesi günü ise fotoğraf dünyasının önemli isimleri Orhan Akça, Tekin Ertuğ, Burak Şenbak, Mehmet Budak, Özlem Gün Bingöl ve Ergün Karadağ, sunum ve söyleşilerle etkinliğe renk katacak. Aynı gün, yapay zeka ve fotoğraf ilişkisini konu alan sunumlar da dikkat çekecek.

Fotoğraf Derneklerinden Güçlü Katılım

Etkinliklerin son günü olan 18 Mayıs Pazar, Gölcük, Kocaeli, Bursa ve Balıkesir’den gelen fotoğraf derneklerinin sunumlarıyla SAGÜSAD’ın sanat alanındaki iş birlikçi ve kapsayıcı yaklaşımı ön plana çıkacak. “Karanlıkta Görüyorum” ve “Kudüs” temalı sunumlar ise sanatın toplumsal duyarlılıktaki rolünü vurgulayacak.

SAGÜSAD Başkanı Ünal Dabak, 30. yıl vesilesiyle yaptığı açıklamada, “Kuruluşumuzdan bu yana Sakarya’da sanatın ve sanatçının yanında olmayı ilke edindik. 30. yılımızı kutlarken, tüm Sakaryalı sanat dostlarını bu özel etkinliklere davet ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Tüm sanatseverler, 15 Mayıs akşamı SAGÜSAD Sanat Galerisi’ne ve 16-18 Mayıs tarihlerinde Ofis Sanat Merkezi’ndeki etkinliklere davetlidir.

Etkinlik Yeri: Sakarya Büyükşehir Belediyesi OFİS SANAT MERKEZİ
Adres: Semerciler Mah., Gökçe Sk. No: 61, Adapazarı / Sakarya
Daha Fazla Bilgi İçin:
facebook.com/groups/sakaryasagusad
instagram.com/sagusad

Kaynak: basın bülteni