“Yenikent’e en güzel yatırım” başlığıyla haber yapıldı. Büyük Şehir Belediyesi tarafından Camili’ ye kazandırılan Meslek Yüksekokulu (MYO) projesi bölgenin gelişimine katkı koyacaktır.

Hatta Yenikent bölgesi belki de bu sayede gelişim sağlayacaktır. Yıllardır ihmal edilen bölge MYO binası ve buna bağlı gelişecek yeni yatırımlarla hak ettiği karşılığı geçte olsa bulacaktır!

Yeni eğitim yılına yetiştirilen binaların tespiti Sakarya Üniversitesi heyeti ile yapan Büyük Şehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, sosyal donatı alanlarının bölgenin ihtiyacı olduğuna dikkat çekmiş!

Toçoğlu’nun ifade ettiği bir söz var ki, üzerinde durmak ve tartışmak gerekir. “üniversite özgürlük demektir” sözü hadi bu sözün peşine takıl özgür olduğunu düşün, düşünce özgürlüğünden hareketle görüşünü açıkla da başına gelmeyen kalmasın.

Bu tartışmanın içinden hemen çıkarak, konumuz olan Yenikent bölgesi yatımına dönelim!

Şehrin geleceğinin adresi Yenikent bölgesi diye yazmaktan ben yorulmadım umarım yetkililer dinlemekten ve okumaktan bıkmamışlardır.

Kat sayısını artıralım mı tartışmasının yönünü tayin edecek planlı ve güvenli yapılaşmanın da tarım arazilerini de korumanın adresi Yenikent bölgesidir!

Bölgeyi kamu yatırımları ile dikkat çekilen ve cazibe uyandıran bölge haline dönüştürmenin MYO binası ile ilk adımı atılmış oldu!

Bundan sonrası Toçoğlu’nun söylediği gibi sosyal donatıları da inşa etmekten geçiyor!

Unutulmamalı ki beş bin öğrenci ile yeni nüfus yoğunluğu sağlanmakta.

Ulaşım başta olmak üzere barınma, güvenlik ve yemek gibi temel ihtiyaçların karşılanacağı alt yapı oluşturulmalı!

Öğrencileri bölgeye kendi kaderleri ile baş başa bırakarak göndermemeli hem yapılan yatırıma haksızlık olur hem de bölgeye yansıması olumsuz olur!

Hafif raylı sistem tartışıldığı her dönemde yolcu sayısı mazeret olarak sunulurdu!

Sanırım bu mazerette ortadan kalktı vakit geçirilmeden modern çağın toplu taşıma sistemi biran evvel hayata geçirilmelidir!

Yenikent bölgesinin gelişmesinin önündeki en büyük engel toplu taşıma sisteminin ilkel olması ve Kocaeli İli ile bağlantı yolunun sağlıklı olmamasıdır!

Bu iki temel sorunu çözüme kavuşturmayı becerebilirsek bir hayli yol almış oluruz!

Yolu yani medeniyeti götürmeyi becerirseniz Serdivan Belediyesinin yapımına başladığı 54. Cadde tarzında yatırımlar kendiliğinden o bölgeye gidecektir!

Hatırlanacağı üzere üçüncü köprünün bağlantı yolları da Yenikent bölgesinden geçecek onun içindir ki yeni yatırımların önünü açmak yerel yönetimlerin projeksiyonu olmadır!

Kamu hafızası bir adım önde olmalı!

                                                                                                         [email protected]