Bursa’nın İnegöl ilçesinde park halindeki sünger yüklü bir tır dorsesinde çıkan yangın, bitişiğindeki mobilya yüklü dorsenin de tutuşmasına neden oldu. Olay sonucunda sünger yüklü tır ve dorsesi tamamen kullanılamaz hale gelirken, diğer dorsede maddi hasar meydana geldi.

Yangın, Mesudiye Mahallesi Meydan Sokak’ta saat 12.30 sıralarında meydana geldi. 16 BRT 373 plakalı çekiciye bağlı 16 BPA 863 plakalı dorsedeki süngerlerin henüz bilinmeyen bir nedenle tutuşmasıyla başlayan alevler, yanındaki 16 BDD 870 plakalı mobilya yüklü dorsenin de yanmasına yol açtı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda İnegöl İtfaiye ekibi sevk edildi. Yangın sırasında elektrik tellerinin zarar gördüğü ve zaman zaman patlamaların yaşandığı öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: İHA