Atatürk İlkokulu yıkım meselesi tekrar gündemimize girdi, geçtiğimiz günlerde üstat yazar Cevdet Güngör ( ağabey ) konuyu köşesine taşımış.
Bir anlam da kaygılarını dile getirmiş. Atatürk İlkokulu oto park yapılmak üzere feda edilecek ve yeni bir okul yapılmayacak. Bu konu ne zaman açılsa hep itiraz etmişimdir, önceliğim okulun yıkılmasına itirazım olmuştur. 
Atatürk İlkokulu depremden dolayı hasarlı ise ki bu hususta hasara dair açıklama ya da rapor yok. Varsa da bu güne kadar bu hususta somut bir veri yok.
Ancak hasarlı olduğu bilgisi doğru da olsa okul bulunduğu alanda tekrar yapılmalı. Ötesi fikri hiçbir durumda kabul etmek doğru değil. Hele ki okul yıkılacak ve yerine katlı oto park yapılacak olması ayrı bir vahşet.
Eğitim kurumunun yıkılması ve oto park yapılması fikri hiçbir durumda makul görülemez.
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş “ Atatürk İlkokulu aynı bölgede içerisinde aynı adı ve aynı kadrosu uygun bir binada eğitime devam edecektir” kabilinden açıklaması var ve anlaşılacağı üzere Atatürk İlkokulu’nun nerede öğretime devam edeceği konusunda bir açıklık yok.
Dolayısıyla ortada belirsizlik hâkim, okul yıkılacak akıbet belli değil.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’de benzeri bir açıklama yapıyor. “ Örneğin: şu anda İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin öğrenim gördüğü bina olabilir. Bu konuda Milli Eğitim Müdürümüz ile görüşme yapacağız. Bu görüşme ışığında Atatürk İlkokuluna yakışacak bir bina tahsisi yapılacaktır.” Anlaşıldığı üzere Milli Eğitim cephesinde de Büyükşehir cephesinde de Atatürk İlkokulu için yeni bina yapılması söz konusu değil.
Atatürk İlkokulu yıkılacak, bir başka okulun bünyesinde eğitim hayatına devam edecek, her iki açıklamadan varılan sonuç bu…
Hasarlı ve yıkılması gerekiyorsa bu anlaşılabilir bir durum, 21 yıldır eğitim hizmeti nasıl verdi bu günlere kadar neden yıkılmadı, deprem olmayacağının garantisi mi alındı. Meselenin bu tarafı anlaşılır gibi değil.
Oto park için bölgenin doğru olmadığı, araç trafiğinde yaratacağı yoğunluk göz ardı edilerek oldu-bitti ile sonuca gidilmesi doğru tavır değil.
Okul yıkıp, oto park yapacağınızı dünyanın neresinde olursa anlatamazsınız, taraftar bulamaz ve hiçbir mantıkla da izah edemezsiniz.
Kaldı ki yıkıp yapma konusunda siciliniz bozuk, AFA Kültür merkezini yıktınız, akıbet malum!
Abasıyanık Park’ın akıbeti de aynı, atıl!
Otopark ihtiyacı kuşkusuz vardır, bölge yanlış.
Benzeri örnekleri, etrafınızı kontrol ettiğinizde fazlasıyla göreceksiniz…    
Park yapacağız diye yıkıyor ardından iş merkezi görseli paylaşıyorsunuz.
Atatürk İlkokulunun bulunduğu alan hiçbir şart altında maksadının dışında kullanılmamalı, oto park asla yapılmamalı.
Şehir merkezlerinden Eğitim Kurumlarını çıkararak anlamsız bir anlayışa hizmet etmiş oluyorsunuz. Gelişmiş toplumlarda incelendiğinde görülecektir ki özellikle İlkokul düzeyinde ki eğitim kurumların kampüsleri şehir merkezlerinde, yaşamın içinde merkezinde yer alırlar.
Dünyada ki en iyi eğitim sistemi hangi ülkeye ait diye sorsak, alınacak cevap hiç kuşkusuz Finlandiya olur.
Finlandiya’da öğrenciler okullara yürüyerek ya da bisikletle gidiyorlar. Yani merkez alanlarda eğitim yerleşkeleri var.
Eğitimde başarılı olmalarının en önemli gerekçelerinden bir tanesi, siz hangi veri ve tespit ile böylesi önemli bir kararı alabiliyorsunuz.
Atatürk İlkokulu yerinde kalmalı, geçici çözümler misafir okul arayışlarına son verin. 
Dokunmayın okulumuza, tarih barındırıyor, biriktirilmiş anılar var.

[email protected]