İran ile İsrail ve ABD arasında devam eden savaşın bölgedeki gerilimi artırdığı bir dönemde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında sosyal medyada dikkat çekici iddialar gündeme geldi. Netanyahu’nun yaptığı bir basın açıklamasına ait görüntülerde elinin altı parmaklı göründüğü öne sürülürken, görüntünün yapay zekâ ile oluşturulmuş olabileceği yönünde tartışmalar başladı.

Görüntüdeki detay tartışma başlattı

Sosyal medyada hızla yayılan videoda, Netanyahu’nun konuşma sırasında elini kaldırdığı bir karede parmaklarının altı tane gibi göründüğü iddia edildi. Yapay zekâ tarafından oluşturulan görüntülerde sıkça karşılaşılan “el ve parmak anatomisinin hatalı oluşması” durumunun bu videoda da görüldüğü öne sürülürken, görüntünün gerçekliği konusunda şüpheler dile getirildi.

Netanyahu öldü mü? İddiaları günlendiren görüntü

Sosyal medyada farklı iddialar gündeme geldi

Söz konusu görüntüler, Netanyahu’nun son günlerde kamuoyu önünde sınırlı şekilde görünmesi ve İsrail’de güvenlik önlemlerinin artırıldığı yönündeki haberlerle birlikte sosyal medyada geniş yankı buldu. Ayrıca ABD’nin Orta Doğu Temsilcisi Steve Witkoff ile Jared Kushner’ın İsrail’e planlanan ziyaretlerinin iptal edilmesi de çeşitli yorumlara neden oldu.

Bazı sosyal medya hesapları ise Netanyahu ile İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir’in saldırılarda hayatını kaybettiği ancak bu durumun gizlendiği yönünde doğrulanmamış iddialar paylaştı.

Resmi doğrulama bulunmuyor

Ortaya atılan iddialarla ilgili olarak İsrail hükümeti veya resmi kaynaklardan herhangi bir doğrulama yapılmadı. Uzmanlar ise sosyal medyada yayılan görüntü ve iddiaların doğruluğunun teyit edilmeden paylaşılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ