İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sertçelik’in uzun süredir uluslararası düzeyde arandığını belirtti. Yerlikaya, Sertçelik hakkında “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, kasten öldürme ve bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme” suçlarından kırmızı bülten çıkarıldığını hatırlattı.
Açıklamada, 25 Mayıs 2024 tarihinde Macaristan’da yakalanarak tutuklanan Sertçelik’in, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ile İnterpol-Europol Daire Başkanlığı koordinesinde, Macar polisiyle yürütülen ortak çalışma sonucu Türkiye’ye getirildiği ifade edildi.
Serdar Sertçelik’in Türkiye’ye getirilmesinin ardından adli işlemlerin başlatıldığı ve soruşturmanın ilgili birimlerce sürdürüldüğü bildirildi.
Görsel: Temsilidir
🟥 “Kırmızı Bülten ile aradığımız Macaristan’da tutuklu bulunan A.B.K. Organize Suç Örgütü Yöneticisi Serdar Sertçelik Türkiye’de”
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) January 31, 2026
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve İnterpol-Europol Daire Başkanlığı görevlileri ile Macar Polisi tarafından, A.B.K. Organize suç örgütü… pic.twitter.com/1h25Quc7SX





