Milliyetçi çizgide yürüyen, kendisini “Şiir işçisi ve Ülkücü nefer” olarak niteleyen 20 yaşındaki şair Burak Aztekin’in şiir kitabı KDY Yayınevi tarafından piyasaya çıkarıldı. “Ülkü-İlke-Ülke” adlarıyla seri halde yayımlayacağı kitaplardan ilki olan Ülkü'de hepsi birbirinden ayrı lezzetli 74 şiir yer alıyor. 

NİHAL ATSIZ OKUDU
Kitap hakkında konuşan Burak Aztekin, “Bundan 4 yıl önce Hüseyin Nihal Atsız’ın şiirlerinin toplanıp kitaplaştırıldığı ‘'Yolların Sonu' adlı eseri okumaya başladığımda içimde bir şeylerin uyandığını fark ettim. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı teşkilatlarında aldığım vazifelerinde bu eser üzerindeki etkisi çoktur.” 

“MİLLETİM İÇİN” DEDİ VE YAZMAYA BAŞLADI
Kelimeleri kelime yapan, anlamları; cümleleri cümle yapan; ana fikirleri, şiirleri şiir yapan; duygularıdır. Ben toplumumun, büyük Türk gençliğinin faydasını gütmeyen hiçbir duyguyu şiirlerimde işlemedim. Bu tarz içi boş şiirleri hiçbir zaman desteklemedim, okumadım. Bundan sonraki yaşamımda da toplumun faydasını gütmeyen hiçbir işin altında imzam olmamaya devam edecek. Ben bu kalemi elime, milletim için aldım.”

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
“Atsız Bey'in şiirlerini okuduktan sonra, insanları sözle etkileme sanatı olan şiire ilgimi yönlendirip, gençliği içinde bulunduğu bu bataktan çıkarmayı kendime vazife kıldım. Çeşitli internet sitelerinde kayıtlı 250'yi aşkın şiirim var. Bunların yanında kaybolmuşlar, unutulmuş olanlar da var. Şiâr olduktan sonra şiir olur. Allah'a şükürler olsun ki şiârımız sağlamdır. 'Ülkü' yayında. Emeği geçen, bu yolda benimle birlikte heyecanlanan, benden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Ne mutlu Türk'üm diyene!” dedi.

ÜLKÜ kitabını temin etmek isteyenler için; https://www.kitapyurdu.com/kitap/ulku/538969.html&filter_name=%C3%BClk%C3%BC

Editör: Haber Merkezi