Gecede edebiyatımıza eşsiz eserler kazandıran şairlerin en güzel şiirleri liseli öğrenciler tarafından yorumlandı.

“İYİLİKLERİ ÇOĞALTMAYA MECBURUZ”
Adabilim Okulları Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Şahin; “İnsanlığımızın ve duygularımızın her geçen gün daha fazla yıprandığı bir zaman diliminden geçiyoruz. İyiyi konuşmaya, iyilikleri çoğaltmaya ve bu dünyayı güzelleştirmeye mecburuz. Bunu yapmak için hepimizin üzerine düşen vazifeler var. Her geçen gün iyiyi konuşan insanlarında azaldığı bir dönemdeyiz.

“YUNUS YÜREKLİ EVLATLARIMIZ VAR”
Biz şiir ile yoğrulmuş bir medeniyetin evlatlarıyız. Şiirin ve iyi musikinin çocuklarımızı mutlu insanlar yapacağına inanıyoruz. İstiyoruz ki yeni Yunuslar, yeni Mehmet Akifler, yeni Sezai Karakoçlar yetişsin. Bu toprakların böyle insanlara ihtiyacı var. Aralarından böyle mütefekkirler çıkar mı bilmiyorum ama şu kadarına kefilim. Yunus yürekli, Sezai Karakoç yürekli, Akif Yürekli evlatlarımız var” dedi.
Ardından Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş misafirler için kısa bir selamlama konuşması yaparak böyle güzelliklere şahit oldukça geleceğe dair daha ümitli olduklarını ifade ettiler.

BÜYÜK ŞAİRLER, UNUTULMAZ ŞİİRLER
Programın başlaması birlikte Necip Fazıl Kısakürek’ten, Erdem Beyazıt’a, Mehmet Akif Ersoy’dan İsmet özel’e kadar Edebiyatımıza eşsiz eserler kazandıran şairlerimizin unutulmayan ve hafızalarımıza kazınan en güzel şiirleri öğrenciler tarafından yorumlandı.

ARAPÇA VE İNGİLİZCE
Programın ilerleyen dakikalarında 9. Sınıf öğrencisi Hamza Yusuf, Nizar Kabbani’nin ‘Endülüs’te Hüzünler’ şiirini Arapça, 10. Sınıf öğrencisi Berra Açıkdeniz de William Shakespeare’ın “66. Sone” isimli şiirini İngilizce okudular. Ayrıca Sezai Karakoç’a ait ‘Mona Roza” şiirini öğrenciler koreografi gösterisi eşliğinde okuyarak geceye farklılık kattı.

SAKARYA TÜRKÜSÜ
Şiir dolu gecede zaman zaman türkülerde söylendi. Özellikle Yücel Arzen’in bestesiyle okunan Sakarya Türküsü salonda büyük bir coşkuya neden oldu. Üyelerinin tamamının öğrencilerden oluştuğu orkestranın başarı ile icra ettiği eserlere yine öğrencilerden oluşan solistler eşlik etti. Adabilim Okulları bu görüntüsüyle birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilemiş oldu.

GELENEK DEVAM ETTİ
Adabilim Okulları gelenek haline getirdiği bir uygulamayı bu program için de sürdürdü. Alışılmışın aksine programın başlama saati önceki programlarda olduğu gibi küsuratlı bir saat dilimi 19:33 olarak belirlendi. Okulun idarecileri bu uygulamadaki amaçlarının vakit disiplinine dikkat çekmek olduğunu o günden bu yana da velilerin ve davetlilerin artık programa yarım saat kala salonu doldurmaya başladıklarını belirtti.

YEDİNCİOĞUL İSMİ NEREDEN GELİYOR?
Adabilim okulları yedincioğul şiir akşamları isminin ilham kaynağı Sezai Karakoç’un Masal adlı şiiridir.  Adabilim okulları o şiirde  geçen yedincioğul’u temsil eder.  Ve o yedincioğul şöyle seslenir;
Batılılar!
Bilmeden
Altı oğlunu yuttuğunuz
Bir babanın yedinci oğluyum ben
Gömülmek istiyorum buraya hiç değişmeden 

DİKKATLE TAKİP ETTİLER
Yaklaşık 2,5 saat süren program boyunca seyirciler dikkatle şiirleri dinledi ve zaman zaman söylenen türkülere eşlik ettiler. Program sonunda Yazar Mevlana İdris ve Şair Yusuf Şahin’e Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ü fethinde giydiği zırhı temsil eden hediyeleri takdim edildi. Velilerin ve misafirlerin büyük beğenisi kazanan program hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.

KATILANLAR
Programa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Çocuk Edebiyatının önemli isimlerinden Mevlana İdris ve Ankara'dan Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Şair Yusuf Şahin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Okul velilerinin de yoğun ilgi gösterdiği salonda boş yer kalmadı.

Editör: Haber Merkezi