Sakarya Yerel Kültür Derneği şehrimizin kurtuluşunun 100. yıl dönümünün coşkulu kutlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken, bu toprakları bizlere vatan eyleyen kahramanımız Halit Molla’nın isminin bir okulda ve güzel bir caddede yaşatılması talebinde bulundu.

Adapazarı başta olmak üzere Ferizli ve Söğütlü ilçelerinin 21 Haziran 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtarılışın 100. yıl dönümü dolayısıyla Yerel Kültür Derneği, Büyükşehir Belediyesi, SATSO, Adapazarı Belediyesi ile diğer belediyeler ve kamu kuruluşlarının işbirliğinde düzenlenen etkinliklere önemli katkı sağladı.

SYKD’YE ÖVGÜ

Coşkulu etkinlikler sırasında Kurtuluş Yürüyüşü, Şehitlerimiz için Lokma Dağıtımı ve 100. Yıl için bastırılan şehrimiz kahramanlarından Halit Molla’nın hayatını anlatan kitabın halkımıza ücretsiz dağıtımını gerçekleştiren Yerel Kültür Derneği düzenlenen etkinliklerdeki katılımı ve destekleriyle vatandaşlardan büyük övgü aldı.

HALKA TEŞEKKÜR

Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık Adapazarı’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı vesilesiyle yapılan etkinliklerin kurtuluş coşkusunu arttırdığını belirterek, etkinliklere destek veren ve katılım sağlayan şehrimiz yöneticilerine ve Sakarya halkına teşekkür etti.

İSMİ YAŞATILSIN

Adapazarı’mızın kurtuluşunun en önemli kahramanlarından hemşehrimiz Halit Molla’nın 100. Yıl münasebetiyle değerinin anlaşılmasından büyük memnunluk duyduklarını ifade eden SYKD Başkanı Necmettin Kırık, “Şehirlerin tarihlerinde isimleri altın harflerle yazılması gereken kahramanları vardır. Halit Molla’da şehrimizin kurtuluş kahramanıdır. Kurtuluş kahramanımız Halit Molla’nın isminin hem bir okula hem de şehrimizin güzel bir caddesine verilmesi tarihimize vefa borcumuzdur.” dedi.

Editör: Haber Merkezi