Sakarya Yazarlar Şairler Derneği (SAYŞAD) İl Halk Kütüphanesi 141. etkinliği, muhteşem bir imza gününe tanıklık edecek. SAYŞAD üyesi Asuman Figen Tümer'in Karınca Yayınları tarafından yayına sunulan "Gökkuşağı Tarlası" adlı son hikaye kitabının imza günü 9 Kasım Cumartesi günü 13.30-16.30 saatleri arasında İl Halk Kütüphanesinde yapılacak.
SAYŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Elveren konuya ilişkin açıklamasında; "10 Kasım arifesi olan bu anlamlı imza gününde, M. Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 81. yılında minnet ve saygı ile anarak, günün anlam ve önemine dair şiirler ile birlikte olacağız. Tüm sanatsever Sakaryalı dostları imza gününe bekliyoruz.” denildi.
ASUMAN FİGEN TÜMER KİMDİR?
Figen Tümer 1955’te Adapazarı’nda doğdu. Orta öğrenimini Adapazarı’nda, yüksek öğrenimini İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde tamamladı. 12 yıl süreyle havacılık sektöründe çalıştı. 1995’te ABD’ye gitti. The Best Life Dergi grubu için yazmaya başladı. 1997’den 2006 yılına dek grubun Yazı İşleri Müdürü olarak görevini sürdürdü. 1999 yılında “Ankara Öykü Günleri” Çerçevesinde gerçekleştirilen “Oktay Akbal Öykü Yarışması”nda Ayarı Bozuk Çayevi, Şakacı ve İkinci Perde adlı öyküleriyle birinciliği kazandı.
DAHA ÖNCE YAYIMLANMIŞ ESERLERİ
“Asuman” Şiir, 1997- Cem Ofset 
“Ayarı Bozuk Çayevi” Öykü, 2000 - Cumhuriyet Yayınları 
“Kura’nın Şarkısı” Roman, 2007- Dünya Ağacı Yayınları.
“güneş suya ne söyler” Roman, 2009- Doğan Kitap.
ÖDÜLLER
Oktay Akbal Öykü Ödülü 1999

Editör: Haber Merkezi