Üsküdar  Belediyesi tarafından düzenlenen, Türkiye’nin çeşitli illerinden kuş severlerin katıldığı Güvercin Festivali’nde yapılan güzellik yarışmasın da  birinci sırayı Sakaryalı iki güvercin yetiştiricisi paylaştı.

BİRBİRİNDEN GÜZEL GÜVERCİNLER
İstanbul Üsküdar Belediyesi’nce 7-8 Ekim tarihlerinde Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen Güvercin Festivali büyük ilgi gördü. Festivale katılan güvercin yetiştiricileri, kostüm güvercinleri yarışmasında kuşlarını sergiledi. Oldukça heyecanlı geçen yarışmada jüri üyeleri birbirinden güzel kuşlara puan vermede zorlandı.

SAKARYA’YA İKİ KUPA BİRDEN
Kostüm Ön tepe, Kostüm Çiftepe, Musul, Arka tepe Boz Paslı ve Şebap kategorilerinde renk renk güvercinler yarışmada değerlendirmeye alındı. Her ilin yarışma birincileri kupa ile ödüllendirilirken Sakaryalı iki yarışmacı da birincilik alarak ilimize gurur yaşattı. Yarışmada Kerim Baş; Dişi ve Erkekler Kostüm Çift tepe Kategorisinde Kınalı ve Sabuni cinsi güvercinleri ile birincilik aldı. Metin Yılmazer ise; Kostüm Çift tepe kategorisinde Mavi renk güvercini ile birincilik elde etti.

FEDERASYONDAN TEŞEKKÜR
Marmara Güvercin Federasyonu Genel Başkanı Hakan İşman, “Üsküdar’da bir ilk olarak Güvercin Festivali düzenleyen Kedi köpek ayırt etmeksizin bütün hayvanlar ile ilgilenen hayvan severlerin dostu Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e camiamız adına teşekkür ederim” dedi.

KUŞLARA ÇİPLİ KİMLİK
Festivale katılan Eskişehirli güvercin yetiştiricisi Muharrem Satılmışoğlu, artık güvercinlere kimlik kazandıran bir sistem geliştirildiğini söyledi.Satılmışoğlu, derisine yerleştirilen ve dışarıdan görülmeyen bir çip sayesinde kuşları çok uzaktan takip edebildiklerini ve ele geçtiğinde kuşun üzerindeki barkodtan o kuşa ait tüm bilgileri okuyabildiklerini belirtti. 

Editör: Haber Merkezi