Üç gün süren festivalde, El Sanatları Eğitmeni Feyza Kaya öncülüğünde bir araya gelen 140 girişimci kadın ürünlerini sergiledi. Büyük ilgi gören festival, gelenekselleştirilerek her yıl kapılarını iki defa girişimci kadınlara ve ziyaretçilerine açacak.

FESTİVAL BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Açılışını Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Siber Bacı ve Yeşilay Bölge Başkanı Arzu Çakır’ın yaptığı FeyFest 2021 10-11-12 Eylül tarihlerinde Serdivan’da ziyaretçilerini ağırladı. El Sanatları Eğitmeni Feyza Kaya’nın “Kadın, kadının destekçisidir” düşüncesiyle gerçekleştirdiği etkinlik 140 girişimci kadın ve binlerce ziyaretçiyi bir araya getirdi. Katılımcıların ürünlerini sergileyerek, satış yaptığı festival büyük ilgi gördü.

Serdivan ilçesinde özel bir Sanat Evi işleten El Sanatları Eğitmeni Feyza Kaya, 7-8-9 Haziran tarihlerinde küçük bir grupla, kendi sanat evinin bahçesinde “Feyza Hobby Home ile Yaza Merhaba Festivali”ni düzenlemişti. 26 girişimci kadının katıldığı festivalin açılışını yapan Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, festivale katılmak isteyen ancak kontenjan yetersizliğinden kaynaklanan sıkıntıdan ötürü geri çevrilen girişimci kadınlar olduğunu öğrendiğinde daha geniş bir alanda, Eylül ayında bir festival düzenlenebileceğinin sözünü vermişti.

Kısa sürede tamamlanan hazırlıklardan sonra, sosyal medya üzerinden yapılan duyuru sonrası girişimci kadınların katılımları sağlandı. Birçoğu uzun yıllardır el sanatlarıyla ilgilenirken, bir kısmı pandemi sürecinde geliştirdiği hobisiyle ürettiklerini festival alanında sergiledi.

FAZİLET DURMUŞ TEBRİK ETTİ
Ziyaretçiler arasında bulunan Sakarya eski İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Girişimci kadınlarımızın tasarımcı oldukları aşikar, her birinin giyim tarzı, tavrı bunu açıkça gösteriyor” dedi. Her bir girişimci kadınla sohbet edip, stantları gezen Durmuş festivali düzenleyen Feyza Kaya’yı tebrik ederek festival alanından ayrıldı.

Fısıltı Haberleri canlı yayında mikrofon uzattığı ziyaretçilerden İlknur Yorulmaz, festival alanında ikinci kez gezdiğini ve alışveriş yaparak girişimci kadınlara destek olduğunu belirtti. “Tüm stant sahipleri güler yüzlü ve satılan ürün fiyatları oldukça makul” ifadelerini kullanan İlknur Hanım, böyle girişimlerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini bitirdi.

ÇİĞDEM ATABEK’TEN DESTEK
Festival alanında girişimci kadınları ziyaret eden AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, sohbet edip alışveriş yaparak girişimci kadınlara maddi-manevi desteğini gösterdi. Necla Gümüş’ün standında, gözleme açıp pişirerek kadınların çok yönlü bireyler olduğunu vurgulayan Atabek sosyal medya hesaplarında festival alanını ve ürünleri paylaşarak bir kez daha desteğini gösterdi. Çiğdem Erdoğan Atabek, “Serdivan bölgesinde girişimci kadınları destekleyerek böyle bir oluşumu hayata geçirdiğiniz için size teşekkür ederim Feyza Hanım” diyerek festival alanından ayrıldı.

Girişimci kadınları destekleyerek, onlara ürünlerini daha büyük kitlelere sunma imkanı sunan El Sanatları Eğitmeni Feyza Kaya, uzun yıllar Serdivan Halk Eğitim Merkezi’nde, Merkez hocası olarak görev yaptıktan sonra 2017 yılında kendi özel Sanat Evi’ni açmıştır. Halen öğrenci yetiştiren Feyza Kaya evli ve üç çocuk annesidir.

FUARA KATILANLARDAN ÖVGÜLER
Festival alanında ürünlerini sergileyen Kübra Köksal, “5 yıl çevre mühendisi olarak çalıştım. Kızımın doğumundan sonra evde kaldığım süreçte çocukluğumdan beri çok sevdiğim boncuklarım yeni işim oldu. Bu süreçte bana destek olan eşime teşekkür ederim” sözleriyle kendisini ifade etti. Sosyal medya hesabında kullandığı rumuzun marka patent aşamasında olduğunu, süreç tamamlandığında tasarımı kendisine ait olan ürünlerle e-ihracat çalışmalarına başlayacağını sözlerine ekledi.

Yüksek Makine Mühendisi olan Özlem Altun, kurmuş olduğu mühendislik firmasındaki aktif görevini iki yıl önce sonlandırarak daha farklı, daha renkli bir şeyler üretebilmek adına yeni bir firma kurdu. E-ticaret sitelerinden birinde aktif satış yapan Altun, “Ev dekorasyon ürünleri üretmeye başlama fikriyle çıktığımız bu yolda 25 kişi ile çalışıyoruz” diye konuştu.

Leziz ceviz kurabiyeleri ve tartaletleriyle festivale katılan Feride Demirel ev hanımı olduğunu ve iki yıldır sipariş üzerine organizasyonlara ürün satışı yaparak aile bütçesine katkıda bulunduğunu ifade etti.

75 yaşındaki Vildan Doğan, “çok severek ve gönül vererek hobimi işime dönüştürdüm” dedi. Çini ve Quilling sanatını büyük bir ustalıkla icra eden Doğan’ın tabloları ve hoş sohbeti büyük ilgi gördü.

Tel kırma sanatını üç yıldır icra eden ve Feyza Kayanın yetiştirdiği öğrencilerden biri olan Merve Ünal, “işimi severek yapıyorum. Bu sanatı usta ellerden öğrendiğim için çok mutluyum” dedi.

Editör: Haber Merkezi