Geçen yıl 1 milyon 23 bin 514 kişi tarafından ziyaret edilen fuar, bu yıl Türkiye’nin en büyük kitap fuarı unvanını bir kez daha perçinledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, fuar kapsamında yaptığı açıklamada, “Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli için marka oldu. Bu markanın gururunu hep beraber yaşıyoruz. Başta başkanımız olmak üzere tüm ekip arkadaşlarımızın emeği var. Bu uluslararası markanın mimarları onlardır” dedi.

Dr. Baraçlı, fuarın bu yılki ziyaretçi sayısını “Bu bir gurur rekoru” sözleriyle değerlendirdi ve etkinliğin 12 ilçede farklı boyutlarda da yaşandığını belirtti.

Milyonlarca Kitap Okurlarla Buluştu

Geride kalan 14 yılda yaklaşık 8,4 milyon kişinin ziyaret ettiği Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 515 yayınevi, 1.050 söyleşi, panel ve imza etkinliğiyle okurlarıyla buluştu. “Anadolu Mayası” temasıyla açılan fuarı sadece Kocaelililer değil; İstanbul, Sakarya, Bolu, Düzce, Bursa ve Yalova’dan da ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Ünlü Yazarlar ve Söyleşiler

Fuarda, Ahmet Ümit, Okan Bayülgen, Muhyiddin Şekur, SoYoung Park gibi yerli ve yabancı edebiyat dünyasının önde gelen isimleri yer aldı. 7’den 70’e her yaştan kitapsever, 9 gün boyunca kâğıdın büyülü dünyasına doydu.

Kaynak: İHA