Atatürk stadının bulunduğu alan yeni stat projesi kamuoyuna paylaşıldığı andan itibaren tartışma konusu oldu.

         İktidar temsilcileri haricinde kalan her kesim bu arazinin yeşil alan olarak değerlendirmesini istedi hatırlayanlar bilecektir. Kent park içinde yer alan eski Valilik konağı yıkım kararı sonrası bu alana betonarme yapı inşa edilmeden stat arazisi ile birleştirilerek daha geniş yeşil alan planlansın ısrarında bulunuldu.

        O günlerin ısrarı araç trafiğinin yer altına alınması, Kent park alanı ve stat arazisi tek parça haline dönüştürülmesiydi.

       İktidar erklerini ikna etmek o günkü koşullarda mümkün olmadı, Kent Park alanına okul binası inşa edildi, stat arazisi TOKİ’ye devredildi.

      Uzunca süre şehrin tartışma konusu oldu arazinin TOKİ’ye devri CHP başta olmak üzere birçok STK (sivil toplum kuruluşu) imza kampanyası düzenledi.

     Şehrin ve eylemlerin ortak dili stat arazisinin TOKİ’ye devrinin engellenmesi, bu alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesiydi!

     Sonuç; hepimizin malumu alan TOKİ tarafından ihale edildi,şehrin önemli bir sanayi kuruluşu stad alanını satın aldı.

     Yine o günleri hatırlayanlar bilecektir, bir çok farklı şehirde stat arazileri yeşil alan yapılmak üzere planlanırken, o İl’lerde TOKİ’ye devir düşünülmezken durum bizde ihaleye ve ardından satışa kadar vardı!

     Tüm itirazlar, eylemler karşılık bulmadı, TOKİ yetkilileri iktidar erkleri kulaklarını tıkadı ve satış gerçekleşti!

     Her zaman olduğu gibi sokağın dili kaybetti, iktidar ve temsilcileri kazandı.

    Sakarya şehri için çokta alışık olduğumuz bir sondu.

    İmdadımıza 24 Haziran seçimleri ve TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay yetişti.

    Miting yapmak üzere helikopterle şehrimize gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan stat arazisi üzerinden geçerken konu kendisine paylaşılıyor ve sonuç malum!

    İhaleden stat arazisini alan sanayi kuruluşu Cumhurbaşkanı’nın ricasını geri çevirmiyor ve satın alma işleminden vazgeçtiğini ilan ediyor!

   Deyim yerinde ise “direkten dönüyor” bizim stat arazimiz!

   Hatırlamak ve hatırlatmak istediğim , çileli ve maceralı serüven sonrasında ortaya çıkan Büyükşehir’in paylaştığı “Millet Bahçesi” görselleri!

    AKOM’da düzenlenen toplantıda da hazırlanan 4 projenin sunumu yapıldı. Her biri birbirinden güzel projeler, kuşku yok ki eksikleri vardır, nihai karar oluşturulması adına öneri ve katkı beklentisi ifade edilmiş!

    Tam da stat arazisi serüveninde anlatmak ve hatırlatmak istediğim de buydu; bizim için kıymeti çok büyük!

    Oldu-bittiye getirilmeyecek kadar önem taşıyor, zaman adına bedeller ödendi.

    En iyisini yapmalıyız, örnek proje oluşturmalıyız.

    Diğer İl’ler kolay elde etti, onun içindir ki bizim “Millet Bahçesi” proje benzeri olmamalı, farklı olmalı!

    Kıskandırmalı!