Üreticilerden memnuniyet mesajı
Yuvacık Kazlıbahçe Tesisleri’nde üretim yapan Ziya Şenoğlu, belediye desteklerinin üretime büyük katkı sağladığını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın destekleriyle güzel bir proje oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Şenoğlu, tavuk desteğiyle birlikte yem desteği de aldıklarını ve organik yumurta üretimi yaptıklarını belirterek, “Hatta öyle bir hale geldik ki, yumurta talebine yetiştiremiyoruz. Tavuklarımızı çayırda, çimende organik ve doğal haliyle besliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kartepe Eşme’de 250 tavukla üretim yapan Enver Yazıcı, “Şu anda 250 tavuğum var. Bunları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği yüzde 50 hibeyle aldık. Tavuklarımız çok güzel. Günde 80-90 tane yumurta alıyorum. İnşallah ileride bu sayı artacak” dedi.
Gölcük Yeni Ferhadiye Mahallesi’nden Erhan Kayabay ise 200 tavuğu olduğunu belirterek, “Günlük yumurta verimimiz 160-170 civarında. Evimizin ihtiyaçlarını karşılıyor, komşularımıza ve mahalleliye de yumurta satıyoruz. Bu da ev bütçemize katkı sağlıyor. Bağımız ve bahçemiz değerleniyor. Destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.





