Bakanlıktan yapılan açıklamada, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve ilgili birimlerin koordinasyonuyla yürütüldüğü belirtildi.

Yurt dışına kaçan ve haklarında yakalama kararı bulunan şahısların tespit edilmesi amacıyla ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle ortak çalışmalar gerçekleştirildiği ifade edildi.

8 Ülkeden Türkiye’ye İade Edildiler

Açıklamada, yakalanarak Türkiye’ye getirilen kişilerin şu ülkelerden iade edildiği bildirildi:

Sakarya’da Fındık Fiyatları Geriledi 28 Temmuz 2026
Sakarya’da Fındık Fiyatları Geriledi 28 Temmuz 2026
İçeriği Görüntüle
  • Gürcistan’dan 51 kişi,
  • Almanya’dan 7 kişi,
  • Belçika’dan 2 kişi,
  • Avusturya,
  • Bosna Hersek,
  • Ukrayna,
  • Yunanistan,
  • Kuzey Makedonya’dan ise diğer şüpheliler.

Organize Suç ve Zehir Tacirlerine Takip Sürüyor

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kırmızı bülten ve ulusal seviyede aranan kişilere yönelik çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aradığımız, organize suç örgütü üyelerini, zehir tacirlerini yakalayıp ülkemize geri getirmeye devam ediyoruz.

Bakanlık, operasyonlarda görev alan emniyet birimlerine teşekkür ederek, Adalet Bakanlığı görevlilerine de destekleri nedeniyle teşekkür edildiğini bildirdi.

Yurt dışında saklanan ve haklarında arama kararı bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların önümüzdeki süreçte de sürdürüleceği belirtildi.

Kaynak: basın bülteni