İşletmediğiniz demokrasi bir gün gelip sizi de zor duruma düşürecektir, genel kabul görmüş doğrudur! Parti içi demokrasiyi işletmeyen anlayış, küçük olsun ama benim olsun anlayışının ürünüdür.

AKP iktidar olmanın avantajını kullanmış, farklı sese imkân tanımamış tüm bunlara rağmen iktidarda kalmayı becerebilmiş! Kurulduğu günden itibaren gücün varlığını örgütler üzerinde hep hissettirmiş ve tek ses olmayı sağladılar. Her ne oldu ise bu dönem, itirazlar gelişmeye otoriteye karşı duruşlar başladı!

Kısmen de olsa iktidardan erimenin işaretleri yaşanmakta, baskı artık karşılık bulmuyor! Tüm ilçelerde genel merkezin belirlediği adaylara itiraz var, AKP içinde gerilimli ve bir o kadar da her an patlamaya hazır bir hava var!

Temel neden örgütlere sahip çıkma, yani yerel örgütlerin sahibi olabilme isteği, parti içi demokrasinin işlemediği tüm siyasal yapılanmaların gelebileceği yer!

AKP iktidar gücünü buraya kadar kullanabildi, muhalefette yer alacak olan parti üye dahi bulamaz! Siyasal yaşamına devam edebilmesi neredeyse imkânsız olacaktır. Ülke siyasi tarihi benzer örneklerle doludur, bugün tabela partisi bile olamayan iktidar partilerini gördük. AKP’nin de sonu farklı olmayacak!

Demokrasi denilen evrensel kavramı kendince şekillendirip, yön vermeye çalışmanın kaçınılmaz sonuna doğru gidiliyor demektir.

Yaşamın her alanında hayata geçirmen gereken evrensel kavram ve kurallar sayesinde iktidar olan anlayış, Demokrasi yokmuş gibi davranamaz!

Tek partili yaşamdan çok partili yaşama geçen günün siyasetçileri ülke tarihinde kahraman olarak anılan, bu ülkenin yetiştirdiği devlet büyükleri iktidarlarına rağmen bu yolu seçmişlerdir.

Onun içindir ki tarih onları her dönem saygı ile minnet ile anmıştır ve anmaya devam edecektir.

Demokratik yaşam kendi geleceğinin pahasına dahi vazgeçilmeyecek ve şekillendirmeye çalışmayacak kadar evrensel değere sahiptir. Kendi demokrasini de kuramazsın!

Aksi davranışların ömrü de uzun olmuyor, bir yerde gelip son buluyor. AKP kongrelerini bu şehirde sıkıntılı ve gerilimli geçiriyor sanırım diğer illerde de durum farklı değil!

Deniz görünmeye başladı, sonun başlangıcı hızlı ilerliyor!

Demokrasi işletilmez ise yaşamda uzun olmuyor, suni yaşamında ömrü kısa oluyor!     

[email protected]