Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, İSU ekipleri mezarlık genelinde kapsamlı altyapı düzenlemesi gerçekleştiriyor. Yapılan incelemelerde, ziyaretçi yoğunluğunun arttığı dönemlerde mevcut su hattının kapasitesinin yetersiz kaldığı ve özellikle mezarlığın üst bölümlerinde su iletiminde sorun yaşandığı belirlendi.

Su Hatları Yenileniyor

Sorunun çözümü için başlatılan çalışmalar kapsamında su borularının çapları büyütülerek hatlar yenileniyor. Yapılan altyapı güçlendirme çalışmalarıyla suyun mezarlığın tüm noktalarına daha dengeli ve kesintisiz ulaştırılması amaçlanıyor.

Yoğun Ziyaret Dönemlerinde Sorun Yaşanmayacak

Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte bayram ve özel günlerde mezarlık ziyaretlerinde yaşanan su yetersizliği sorununun ortadan kaldırılması hedefleniyor. Yetkililer, altyapı yenileme çalışmalarının planlanan program doğrultusunda sürdüğünü belirtti.

Kaynak: basın bülteni