CHP’nin adayı kim olmalı, Ecevit KELEŞ Büyükşehir, Raşit DÜNYA Adapazarı adayı olsun, olsun da adaylar bu meseleye nasıl bakıyor, hangi değerlendirme üzerinden yer tahsisi gerçekleştiriliyor.
Ya da kim kendini hangi kriter üzerinden bir yere layık ve aday görüyor. Ön seçim yapmazsan, tartışma partili delegenin üyenin iradesini yok sayarsan, tartışma yaşarsın kırıp dökmeden de sonuca varamazsın.
Önce partinin ve örgütlerin varlığını kabul edecek, değerlendirmeni de bunun üzerinden yapacaksın. CHP ‘ nin yaşadığı sıkıntıda, bu örgütlerin tavrını almadan yeni önseçim yapmadan aday belirleme telaşındalar.
Büyükşehir de aday adayı iki isim var, hangisinin aday olacağı tartışması yaşanıyor. Bir türlü mutabakat sağlanamıyor. Ecevit KELEŞ’ in aday olması yönünde ağırlıklı görüş var ama bu durumda parti içersinde az da olsa kırgınlıklara sebebiyet verecek.
Raşit Dünya’nın adaylığına daha yüksek sesle itiraz geliyor. Kırgınlıkların daha derinleşeceği kanaati hâkim. Onun içindir ki CHP bir türlü adayını açıklayamıyor.
CHP adaylarını Eylül ayı içerisinde açıklayacağını duyurmuştu, bu sayede adayın seçime yönelik çalışma süresi uzun tutulacaktı. Bir türlü bunu beceremediler ve zaman kaybediyorlar.
Seçim CHP içinde, adayları içinde zor olacak, bu bilinmesine rağmen henüz yol alabilmiş değiller ve zaman aleyhlerinde işlemekte. Bir an evvel doğru olan karar almalılar ve adaylarını açıklamalılar. Aksi halde zor olan seçimi daha da zor hale dönüştürüyorlar.
Ön seçime müracaat edilmediğine göre en az hasar’a yol açacak adayı tespit etmek durumundalar.
Son günlerde ortaya atılan formül buna uygun duruyor. Büyükşehir adayı Ecevit KELEŞ, Adapazarı adayı Raşit DÜNYA, dağılmanın ve kırgınlığının en alt seviyede olacağı formül gibi.
Ancak unutulmaması gereken hatta asla yok sayılmaması gereken bir durum var ki, o da Adapazarı Belediyesine iki aday adayı daha var. Altuğ Balcıoğlu, Erdem MERİÇ yok saymak hukuklarını göz ardı etmek en hafif ifade ile saygıdan uzak durmak, yeni tartışmaların önünü açmak olur. Bu hali ile uzlaşı sağlamış olmazsınız. Sürece her iki aday adayını dâhil ederek ürettiğiniz formülü hayata geçirirsiniz ve böylelikle sonuç alırsınız!
Hafta içi bu yönde görüş bildirmiş il yönetim kurulu. CHP Genel Merkez yöneticileri bu hususta aceleci davranmalı ve bu formülü bir an evvel hayata geçirmeli. Aday belirleme süresi uzadıkça tamiri güçleşecek tahribatlara yol açılacak.
Seçim Büyükşehir ve Adapazarı’nda yaşanacak gibi bir hava estirilmekte bu çok büyük hatalı bir davranış olur ki, ilçe adaylarına da haksızlık yapılmış olunur. CHP Büyükşehir adayları başta olmak üzere tüm adaylarını açıklamalı ve alana inmeli.
Önlerinde zor bir seçim var daha zorlaştırmanın ne gereği var?

[email protected]