Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, 2025 yılı boyunca kent düzeni, halk sağlığı ve kamu huzurunun korunması amacıyla denetim ve kontrol faaliyetlerini aralıksız sürdürdü. 7 karakol, 9 araç ve 75 personel ile 7 gün 24 saat esasına göre görev yapan zabıta ekipleri; ticarethane denetimlerinden dilenci ve seyyar satıcı uygulamalarına, trafik kontrollerinden yeni iş yerlerine ruhsat işlemlerine kadar geniş bir alanda faaliyet gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın “kentin vitrini” olarak nitelediği zabıta teşkilatı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hedef ve ilkeleri doğrultusunda kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, vatandaşlara çağdaş belediyecilik anlayışıyla hizmet sunulması ve kentin düzeninin sağlanması için çalışmalarını kararlılıkla yürüttü.

Bin 874 Talep Sonuçlandırıldı

Zabıta Daire Başkanlığı, 2025 yılı içerisinde vatandaşlardan gelen bin 874 talebi sonuçlandırarak, başvuru sahiplerine yazılı bilgilendirme yaptı. Kent genelinde faaliyet gösteren Genel Kontrol, Trafik, Hal ve Tüketici Hakları, Merkez, Büro, Millet Bahçesi ve Erciyes Zabıta Amirlikleri, sorumluluk alanlarında rutin ve planlı denetimler gerçekleştirdi.

Bu kapsamda bir yıl içinde;

  • Bin 264 iş yeri denetlendi,

  • 526 dilenci hakkında tutanak düzenlendi,

  • 73 çocuk ilgili şubelere teslim edildi,

  • 575 seyyar satıcıya işlem yapıldı,

  • 3 bin 298 araç denetimden geçirildi.

159 Markete Ceza, 1 İş Yeri Mühürlendi

Zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 159 markete cezai işlem uygulanırken, sağlık koşullarına uymadığı belirlenen 1 iş yeri mühürlendi. Ayrıca Kabahatler Kanunu’na muhalefet eden bin 771 kişi hakkında idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi.

Zabıta personelinin bir yıllık çalışmaları sonucunda tahakkuk eden toplam ceza tutarı ise 6 milyon 317 bin 348 TL olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: RSS