Hastaneye muayene için gelen vatandaşlar, özellikle yaşlılar, engelliler ve çocuklu ailelerin kaldırımları kullanmakta zorlandığını belirterek, “Yaya kaldırımlarına araçlar park ediyor. İçeride güvenliğe söylediğimizde anons bile yapmıyorlar. Ha bunlardan anons nasıl beklenir, o da ayrı bir soru” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

“Güvenlik telefonla meşgul”

Vatandaşlar, mesai saatleri içerisinde bazı güvenlik görevlilerinin telefonla vakit geçirdiğini iddia ederek, bu durumun hem hastane düzenini hem de hasta güvenliğini olumsuz etkilediğini savundu. Kaldırım işgallerine göz yumulmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden vatandaşlar, hastane yönetimini göreve çağırdı.

Liyakat tartışması

Yaşanan aksaklıklar sonrası “Karasu Devlet Hastanesi’nde liyakat nerede?” sorusu kamuoyunda daha yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Vatandaşlar, hastane bahçesindeki trafik ve park düzeninin sağlanması, güvenlik hizmetlerinin etkin şekilde yürütülmesi ve gerekli denetimlerin yapılmasını talep etti.

Kaynak: Whatsapp İhbar Hattı