Sakaryaspor’un kuruluşundan önce rahmetli başkan Ehem Boran’la kader birliği yapan bir yönetici idi daha sonra yolları Sakaryaspor’da da birleşen, esprileri ve çalışkanlığıyla bilinen manifaturacı İhsan Ayhan.

Sakayaspor öncesi siyah beyazlı Güneşspor futbol takımının da her şeyi idiler.

Onlara yeşil siyaklı dünyada benzer özellikleriyle tanınan rahmetli Hamdi Uzel’de eşlik etti kurucu yönetici olarak uzun süre.

Sakayasporun ilk başkanı Ethem Bora ve Hamdi Uzel vefat edip aramızdan ayrılalı yıllar oldu.

O ekipten geriye bugün yaşı 90’a merdiven dayayan tek yönetici olarak İhsan Ayhan kaldı.

Hala aynı heyecanla ve zevkle izler Sakaryaspor’un maçlarını…

İhsan Ayhan’ı diğer yöneticilerden ayıran en çarpıcı özelliği hayatı hep pozitif açıdan değerlendirmesi ve kendine has esprilerle süslemesi ve de engin hoşgörü sahibi olmasıdır.

Rahatsızlıkları bu anlayış içerisinde kolayca gideren İhsan Ayhan’ın spor yazarı damadı Oğuz Dizer’den bir talebi olmuş son günlerde.

Özelliklerini sıraladığı bir gürcü bakıcı bulmasını talep etmiş damadı Dizer’den.

Cevap olumlu olmuş… Dizer’in tek şartı, işi yapanın çok saygı duyduğu kayınvalidesi tarafından bilinmemesi imiş.

Benim ilgi alanım Ukrayna ve Moldova ancak Gürcistan’a da senin için özel bir seyahat yapıp dileğini yerine getirmek için çalışacağım diye Oğuz Dizer’in yollarını gözlüyor şu sıralarda, Sakaryasporun yaşayan ve sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen yöneticilerinden biri olan İhsan Ayhan…

Ne diyelim şansları ve yolları açık olsun.

İki arkadaş gibi birbirlerini seven, sayan ve ayrılmayan kayınpeder damat ilişkisini daha da kuvvetli hala getirecek bu talebin nasıl ve ne zaman gerçekleşeceği merak konusu haline gelmiş tanıdık çevrelerde…

Sakaryaspor tarihinde unutulmaz bir yere sahip kayınpeder ile acar spor yazarının dostlukları, muhabbetleri sürüp gitsin diyerek Bizim Bahçe’den kuş konmazlar gönderelim istedik.