Bakan Yerlikaya, bu yıl yapılan düzenlemelerle atama ve nakil yönetmeliklerinde önemli değişiklikler yaptıklarını belirterek, “Atamaları artık tıpkı Sağlık, Milli Eğitim ve Tarım Bakanlıklarında olduğu gibi elektronik sisteme bağladık. Herkesin gözü önünde, şeffaf bir biçimde arkadaşlarımızın tayinlerini 8 dakikada tamamladık” dedi.
“Eş durumu atamaları artık her ay yapılacak”
Personel taleplerine önem verdiklerini ifade eden Yerlikaya, “Eş durumu ve mazeret atamaları yılda iki kez yapılıyordu, biz bunu her aya çıkardık. Artık yılda 12 kez yapılabiliyor” açıklamasını yaptı. Bakan, illerde düzenlenen huzur toplantılarında personelle bir araya geldiğini ve her biriyle yakından ilgilendiklerini de sözlerine ekledi.
Ücret dengesi için çalışmalar sürüyor
Özlük haklarına ilişkin hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Bakan Yerlikaya, “Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik Komutanlığı gibi aynı işi yapan arkadaşlarımızın tamamının aynı ücret dengesinde olması gerektiğine inanıyoruz. Bu dengeyi sağlayacak bir özlük sistemi için yoğun gayret gösteriyoruz” dedi.
Bakan Yerlikaya, maaş promosyonu ihalesinde Türkiye’de bir ilke imza atıldığını belirterek, “Promosyon ihalesini ilk kez halka açık biçimde yaptık. 301 bin kişi aynı anda canlı izledi. Rekabetçi ortamda en iyi teklif sağlandı” diye konuştu.





