Özel eğitim merkezine çocuklarını getiren anneler, çocukları dersteyken boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla açılan kursa katılıyor. Böylece hem sosyalleşme imkânı buluyor hem de dikiş öğrenerek çeşitli kıyafetler ve ihtiyaç ürünleri hazırlayabiliyor.

18 kursiyer eğitim alıyor

Hendek Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Vildan Ataç, kursta şu anda 18 kursiyerin eğitim aldığını belirtti. Ataç, “Anneler çocuklarını okula getiriyor ve yalnız bırakamadıkları için okulda bekliyorlar. Beklerken boş durmamaları için bu kursu açtık. Burada hem kendileri hem de çocukları için çeşitli ürünler dikiyorlar. Sosyalleşiyorlar ve ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Kurs sonunda verilen sertifikalar da e-Devlet üzerinden alınabiliyor” dedi.

“Bu kurslar bizim için büyük bir nimet”

Kursiyer Sehernaz Uzun ise engelli çocuk anneleri için kursun çok değerli olduğunu ifade ederek, “Çocuğum kas hastası ve sürekli önlük değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bu kursta pijama, önlük gibi ihtiyaçlarımızı kendimiz dikiyoruz. Bizim sosyal hayatımız çok sınırlı. Bu kurs sayesinde hem arkadaş ediniyoruz hem de bir şeyler öğreniyoruz” diye konuştu.

“Kendimize vakit ayırma fırsatı buluyoruz”

Bir diğer kursiyer Özlem Cevherli de down sendromlu bir çocuğu olduğunu belirterek, “Çocuklarımız dersteyken birkaç saat de olsa kendimize vakit ayırabiliyoruz. Burada öğrendiklerimizle evde herkes için kıyafet ve farklı ürünler dikebiliyoruz. Engelli bireylerin anneleri için böyle kursların açılması çok önemli” ifadelerini kullandı.

Yetkililer, kursun annelerin sosyal hayata katılımını artırmasının yanı sıra mesleki beceri kazanmalarına da katkı sağladığını belirtti.

Kaynak: İHA