Uzman cerrahi ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonun ardından hastanın sağlık durumu iyiye gidiyor.
Böbrek Ağrısıyla Başvurdu, Hayati Risk Ortaya Çıktı
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’ne sağ böbrek ağrısı şikayetiyle başvuran 46 yaşındaki İhsan Can, yapılan tetkikler sonucunda kötü bir sürprizle karşılaştı. Sağ böbreğinde dev bir tümör tespit edilen hastanın, bu kitlenin çevre dokulara ve özellikle ana toplardamara kadar yayıldığı belirlendi. Uzmanlar, tümörün hayati risk oluşturduğunu belirterek acil ameliyat kararı aldı.
Ameliyatı Alanında Uzman Ekip Gerçekleştirdi
Yüksek riskli cerrahi müdahale için Prof. Dr. Fikret Halis liderliğinde bir ekip oluşturuldu. Prof. Dr. Metin Ercan, Dr. Öğr. Üyesi Recep Burak Değirmentepe ve asistan doktor Yusuf Onur Pekşen’den oluşan ekip, operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Cerrahlar, tümörün hem boyut hem de damarlara yayılım açısından ciddi zorluklar taşıdığını, buna rağmen tümörün damar içinden tamamen temizlendiğini ifade etti.
Hasta Taburcu Olmaya Hazırlanıyor
Ameliyatın ardından Üroloji Servisi’nde gözlem altına alınan İhsan Can’ın genel sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi. Kontrolleri süren hastanın kısa süre içinde taburcu edilmesi planlanıyor.
Prof. Dr. Halis: “Tümör Büyük ve Tehlikeliydi”
Ameliyatı gerçekleştiren ekibin lideri Prof. Dr. Fikret Halis, hastanın durumunun oldukça ciddi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Bu boyutta ve ana toplardamara kadar yayılmış tümörlere oldukça nadir rastlanır. Teknik olarak son derece zorluydu ve hastamız daha önce farklı sağlık kuruluşlarında risk gerekçesiyle ameliyat edilememişti. Tüm risklere rağmen bu başarılı operasyonu gerçekleştirdik. Bu müdahale, hastanın yaşam süresi ve kalitesi açısından hayati öneme sahipti."
Sakarya Eğitim Hastanesi’nden Örnek Başarı
Gerçekleştirilen operasyon, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin uzmanlık ve teknik yeterliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.