Son Sefer 28 Şubat Gecesi
Açıklamaya göre HAVASAK, 28 Şubat 2026 Cumartesi günü saat 23.59 itibarıyla son seferini gerçekleştirecek. Bu saatten sonra Sakarya – Sabiha Gökçen Havalimanı hattında yetki, ihaleyi kazanan özel firmaya devredilecek.
Belediye, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına ulaşım planlarını bu tarih değişikliğine göre yapmaları konusunda uyarıda bulundu.
İhale HEAŞ Tarafından Açıldı
Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi HEAŞ tarafından açılan yeni ihalenin sonucunda, hem Sakarya hem de Kocaeli hattında belediye iştiraklerinin sistemden çekildiği öğrenildi.
Yeni Dönemde Neler Değişecek?
-
Sefer saatleri yeniden düzenlenecek
-
Ücret tarifesi özel firma tarafından belirlenecek
-
Durak noktalarının güncellenmesi bekleniyor
Vatandaşlar özellikle bilet fiyatlarının artıp artmayacağı ve hizmet kalitesinin korunup korunmayacağı konusunda endişe taşıyor. HAVASAK’ın sunduğu düzenli sefer, konfor ve güven standartlarının yeni dönemde devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.
Yetkililer, özel sektör tarafından işletilecek yeni sistemle ilgili detayların önümüzdeki günlerde netleşeceğini bildirdi.
Sakaryalılar için bir dönemin kapanmasına neden olan bu gelişmeyle birlikte, havalimanı ulaşımında “yeni bir sayfa” açılıyor.
Fotoğraf: sosyal medya





