ADA TRENİ
Av. Önder Döker Başkanlığındaki SASTOP toplantısında Ada Treni’nin Adapazarı Gar’ından kalkması için başlatılan imza kampanyası ile ilgili konu gündeme gelirken,TCDD  ve Büyükşehir Belediyesi’nin incelemelerine devam ettiği ifade edildi. Toplantıda ayrıca Yeni Adliye Binası, trafik sorunu, üretici pazarları, Geyve Boğazı Taş Ocakları konuları da gündemdeydi.

AÇIKLAMA
Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, “Ada Treni’nin Merkez Gar’dan seferlerine başlaması için başlattığımız imza kampanyasına destek artıyor, TCDD 40 bineyaklaşan imza kampanyasına duyarlı davrandı ve tren seferleriningardan başlaması için girişimlerde bulundu ancaktrafiği aksatacağı görüşünde olan  büyükşehir belediyesi, Ada Treni’nin Mithatpaşa Garı’ndan seferlerine başlaması konusunda  ısrarlı” denildi.

FUAR ALANI
Açıklamada, “Çiftçimizin ürettiği ürünler tarlada 1 TL, tüketiceye 7 TL’ye satılmaktadır.Hem üretici zarar etmekte,hem tüketici pahalı tüketmektedir.Belediyelerin yaş sebze hal kanununa istinaden çıkarılan Pazar Yönetmeliği gereği üretici pazarları kurulmalı. Ayrıca fuar alan önerimizin sınırları eski Sakarya köprüsü ile Adliye Köyüne kadar olan Sakarya Nehri kıyısıdır.Bu alanda hazine yerleri ve mera vasfını yitirmiş meralarımız mevcuttur”

AKOVA
Açıklama şöyle devam etti, “Tarım Bakanlığın uygulamaya geçirdiği büyük ova projeleri hakkında bilgi verildi. Bizi ilgilendiren Sakarya Ovası hakkında da bilgi verildi.Sakarya ovası ‘Akova’nın’ büyük bir kısmı alınmamış.Halbuki Akova dünyada hiçbir yerde eşi olmayan bir özelliğe sahip bir ova, böyle bir ovanın imara açılarak taş yığını haline getirilmesi ülke için bir hayır getirmez.”

Editör: Haber Merkezi