TORKUL YÖNETTİ
İlin tanınmış sanayici ve işadamlarının oluşturduğu “Grup Pazar” her ayın son Cuma günü Kentpark’ta düzenlediği aylık olağan toplantıda, ekonomik sorunları ele aldı. Ülkenin içinde bulunduğu zor koşulların ele alınıp değerlendirildiği toplantıyı Prof. Dr. Orhan Torkul yönetti. Bir önceki toplantının özetini yapan Torkul, daha sonra, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıdan çıkış konusunda katılımcıların görüşlerini aldı.

KALİTELİ ÜRETİM
Toplantının son konuşmacısı SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Kaliteli üretim, vasıflı elemanlarla gerçekleşir. Üniversite olarak sanayi ile işbirliği halinde çalışmalarda bulunmayı ön plana alıyoruz. Meslek yüksekokullarından yetişen vasıflı elemanlarla sanayicilerin ihtiyaç duyduğu ara eleman sıkıntısı ortadan kaldırılacak. Bu da sanayide verimi ve üretim kalitesini artıracaktır” dedi.

KATILANLAR
Toplantıya Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, eski belediye başkanı ve büyükşehir belediye meclisi üyesi Erkal Etçioğlu, Sanayi ve Ticaret İl Müdür Vekili Mitat Onay, Sanayi İl Müdür Yardımcısı Mustafa Aydın, Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu Başkanı Hasan Demir ile Sakarya Gazeteciler birliği Başkanı Zeki Aydıntepe ve sanayici ile işadamları katıldı. Grup Pazar, bir sonraki toplantının 26 Ekim’de yapılmasına karar verdi.

Editör: Haber Merkezi