Türkiye, günler geçtikçe artış gösteren kadına şiddet konusunda harekete geçti.

Hemen hemen her gün en az bir kadın canından oluyor.

Bu kapsamda şiddetin önüne geçebilmek için çalışmalara başlayan İçişleri Balanlığı, 81 valiliğine "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı"nı içeren genelge gönderdi.

5 ANA HEDEF

2021-2025 yılları arasını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı doğrultusunda hazırlanan genelgeyle kadına yönelik şiddetle mücadelede kalıcı ve etkin başarının elde edilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda; adalete erişim ve mevzuat, politika ve koordinasyon, koruyucu ve önleyici hizmetler, toplumsal farkındalık, veri ve istatistik başlıklarından oluşan 5 ana hedef belirlendi. 2022 Faaliyet Planı'nda, 28 alt hedef ve bu alt hedeflere ilişkin 110 performans göstergesi de yer aldı.

5 MİLYON ERKEK EĞİTİM ALACAK

Genelgeye göre aile içi ve kadına yönelik şiddet konusunda erkeklere eğitim verilecek.

Bu kapsamda yıl içerisinde en az 5 milyon erkeğe, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri, ilgili kurum kuruluşlarla koordineli olarak sağlanacak.

EK KONUKEVLERİ AÇILACAK

5393 sayılı Belediye Kanununun 14 üncü maddesinde yer alan "Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100.000’in üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır." hükmü doğrultusunda gerekli takip yapılarak, 2022 yılı içerisinde ilgili belediyelerce en az 10 yeni kadın konukevi/sığınma evinin açılması sağlanacak.

Editör: Haber Merkezi