Resul Karataş’ın vefatı sonrası Temmuz 2015’ten buyana başkanlık görevini yürüttüğünü anlatan Başkan Mehmet Altay, yeni yılda yapılacak olan Olağan Genel Kurul’da yeniden başkanlığa aday olduğunu belirtti.

Göreve geldiklerinden buyana esnafın sorunlarının çözümü için çaba harcadıklarını dile getiren Altay, “Ruhsatsız çalışan iş yerleri mevcut. Bununla ilgili defalarca müracaatlarımıza rağmen kaçak işletmeler konusunda esnafımızın lehine sonuç alamadık. Ruhsatsız faaliyet gösteren iş yerleri, vergisini veren, istihdam sağlayan esnafımızın işlerini olumsuz şekilde etkiliyor. Yetkililerden isteğimiz kaçak iş yerlerinin denetimi konusunda hassasiyetimize bir an önce ortak olmaları”

Uzunçarşı restorasyonu ile çay ocaklarının iletişim ağı olan megafon sisteminin zarar gördü anlatan Mehmet Altay, “İş  yerleri ile çay ocaklarının irtibatını sağlayan sistem çalışmalarda zarar görmesine rağmen halen yenilenmedi. Bu durum hem esnafımızı hem de çarşı esnafımızı mağdur ediyor. Bu soruna da bir an önce çözüm bulunacağına inanıyoruz.”

Esnafın mevcut tarifelere uymasını isteyen Başkan Mehmet Altay, “ Esnafımızın mevcut fiyat tarifesine uymamaları nedeniyle yeni fiyat tarifesi talep edemiyoruz. Esnafımız kendi arasında rekabet etmeyi bırakarak mevcut tarifeyi uygulamalılar. Bu rekabet ile kazanan yok, kaybeden yalnızca esnaf var” ifadelerini kullandı.                     

 

Editör: Haber Merkezi