Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar, Donatım mevkii SASKİ Teknik Birimler arazisi ve Eski İtfaiye Binası arkasında inşa edilecek Bilim Merkezi’nin çalışmalarına başlandığını açıkladı. Alemdar, “Bilim Merkezi’miz, Sakarya’nın yarınlarını şekillendirecek nesillere ilham kaynağı olacak. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla şehrin bilimde öncü olması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
“Çocuklar hayallerini gerçeğe dönüştürecek”
Alemdar, projenin sadece bir bina olmadığını, gençlerin ve çocukların geleceğe hazırlanacağı bir bilim ve teknoloji yuvası olacağını belirterek, “Gençler burada deneyerek öğrenecek, araştıracak, kodlayacak, tasarlayacak ve hayallerini gerçeğe dönüştürecek” ifadelerini kullandı.
Bilimde öncü şehir Sakarya
Bilim Merkezi ile Sakarya’nın bilimde öncü şehirler arasında yer alması hedefleniyor. Alemdar, “Bu eser, Sakarya’nın geleceğine atılmış en güçlü adımlardan biri olacak. Şimdiden şehrimize ve tüm hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.
Gençler araştıracak, üretecek, milat olacak
Merkezde çocuklar ve gençler bilim ile buluşacak, deney yapacak ve ülkenin geleceğine yön verecek bilim insanları yetişecek. 7 bin 500 metrekarelik alan üzerinde sergi, seminer salonları, atölyeler ve kafeteryanın yer alacağı proje, Sakarya’da bilimde bir milat olarak değerlendiriliyor.