Balkanların zengin kültürünün, müziğinin ve geleneksel oyunlarının yaşatıldığı gecede katılımcılar, kardeşlik ve dayanışma duygusunu bir arada yaşadı.

“Balkanların kardeşlik ruhunu hep birlikte yaşattık”

Gecenin ardından değerlendirmelerde bulunan Sakarya Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aytaç Demirci, organizasyona katkı sunan ve geceye katılan herkese teşekkür etti.

Demirci, “Sakarya Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneğimizin düzenlediği Balkan Gecemizi büyük bir coşku, kardeşlik ve birlik içerisinde gerçekleştirdik” dedi.

Geceye katılan hemşehriler, misafirler, sanatçılar ve organizasyonda emeği bulunan ekip arkadaşlarına teşekkür eden Demirci, Balkan kültürünün gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Rumeli kültürü Sakarya’da yaşatılıyor

Balkanların müziğinin, oyunlarının ve kültürel değerlerinin gecede hep birlikte yaşatıldığını belirten Demirci, birlik ve beraberlik içerisinde daha nice organizasyonlarda buluşmayı temenni etti.

Demirci, mesajını “İyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz. Rumeli’nin gönlü bir, kardeşliği daim olsun” sözleriyle tamamladı.

Sakarya Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Balkan Gecesi, kültürel dayanışmanın ve hemşehrilik bağlarının güçlendiği renkli bir buluşma olarak gerçekleşti.

Yorumlar